A destacar pel que fa a la temàtica de l’absentisme escolar:
CAPÍTOL IV. Drets i deures del professorat
Article 45. Deures del professorat. 10. Controlar les faltes d’assistència i els retards, i comunicar-les a les famílies o representants legals.
CAPÍTOL V.Gestió de conflictes que alteren la convivència.
Secció I. Abordatge educatiu del conflicte que altera la convivència
Article 13. Criteris necessaris per a la presa de decisions: “3. S’adoptaran mesures preventives front l’absentisme, l’abandó escolar prematur i la segregació escolar.”
Secció II
Abordatge educatiu de conductes que alteren la convivència.
Article 15. Conductes contràries a la convivència. a) Les faltes injustificades de puntualitat o assistència. Es consideraran faltes injustificades aquelles que manquen de validesa informativa
i documental, traslladada per l’alumnat, o els seus pares, mares o representants legals, en cas de ser menors d’edat, al tutor o tutora de l’alumne o alumna.
Article 19. Mesures d’abordatge educatiu davant conductes greument perjudicials per a la convivència. g) Evitar que les mesures que s’adopten, com ara la suspensió del dret d’assistència al centre educatiu, accentuen els casos d’absentisme o risc d’abandó escolar.
CAPÍTOL III. Drets i deures de les famílies de l’alumnat.
Article 43. Deures de les famílies. a) Adoptar les mesures, recursos i condicions necessàries que garantisquen l’assistència a classe, l’estudi i la participació dels seus fills i filles o tutelats. D’acord amb l’article 49, de la Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i adolescència, sobre la no escolarització, absentisme i abandó escolar: «Les persones progenitores i altres representants legals de persones menors d’edat, com a responsables de la seua criança i formació, tenen el deure de vetlar perquè aquestes cursen de manera real i efectiva els nivells obligatoris d’ensenyament, i de garantir l’assistència a classe».