
ACTIVITAT FINALITZADA
Descripció
Tallers per a alumnat sobre alimentació saludable i sostenible. Integrats en l’horari de menjador escolar. Versaran sobre hàbits alimentaris saludables; aliments frescos i de temporada; què mengem i com ho mengem i les repercussions sobre el el nostre entorn, així com consells pràctics per a incorporar al dia a dia de l’alumnat.
Objectius
Introduir a l’alumnat en els conceptes bàsics sobre alimentació saludable i sostenible, agroecologia i la repercussió dels gestos diaris en el nostre àmbit social, econòmic i ambiental més pròxim. Foment de les capacitats per a la generació d’un coneixement crític sobre el funcionament dels sistemes alimentaris. Coneixement del medi natural i socioconòmic de l’Horta de València i l’Albufera com a rebost alimentari.
Adreçat a
- EP5 5 Educació Primària
- EP6 6 Educació Primària
Calendari i Horari
- De març a juny de 2020
De dilluns a dijous - Horari de menjador.
1 ó 2 grups per dia.
1.15 hores de durada cada dia.
Aportacions del Ajuntament
- Personal docent (dietistes nutricionistes).
- Material necessari.
Observacions
Per cada centre s’impartirà el taller a un màxim de 4 grups, dels esmentats nivells (5é i 6é de primària).
Informació
962 085 206

Marc teòric de l’acció
- SALUT, el consum responsable fomenta una dieta equilibrada amb aliments lliures de productes químics de síntesis (adobs químics, productes fitosanitaris i zoosanitaris).
- EDUCACIÓ, promou valors en matèria nutricional i ambiental, creant hàbits alimentaris saludables i amb productes ecològics i respectuosos amb el medi ambient.
- DESENVOLUPAMENT RURAL , fomenta la producció de la zona, impulsant l’agrupació de xicotets i mitjans productors i el consum d’aliments de proximitat i ecològics.
- MEDI AMBIENT, promou el respecte al medi agrari i als cicles naturals per a mantenir i augmentar la biodiversitat, i fomenta l’ús responsable de l’energia i els recursos naturals. Garantix, a més, el benestar animal i el respecte al comportament propi de cada espècie, conservant i millorant la riquesa del nostre patrimoni agrari i paisatgístic i afavorint la reducció de la càrrega química en els ecosistemes.
Alguns exemples de formacions semblants
- https://cerai.org/somos-lo-que-comemos/la-maleta-pedagogica-proyecto-somos-lo-que-comemos/
- https://cerai.org/el-manual-el-huerto-escolar-nos-ensena-a-comer-disponible-en-valencia/
- https://cerai.org/yayo-herrero-biografias-ecofeministas/
- Guia d’alimentació saludable i sostenible. Alimentació familiar i escolar
- Tríptic menjadors escolars sans i sostenibles
- Receptari de temporada
- Preguntes i respostes frequents de les famílies en relació al menjador escolar
- Video projecte
- Alimentar és educar: qué berenen els xiquets i xiquetes cada vesprada?
- Opcions saludables per a hidratarse en estiu