Project Description

Projecte MIAU

Què són les Residències Artístiques?
La Regidoria d’Educació té interés a promoure activitats que involucren a artistes en processos creatius juntament amb col·legis del municipi de València. Per a això, s’implementaran un total de 10 residències artístiques en 10 centres educatius de la ciutat. En cadascuna d’elles el/la creador/a desenvoluparà un projecte artístic personal en cocreació amb l’alumnat d’un grup-classe del centre participant, perquè aquest projecte puga desenvolupar-se, la duració aproximada de cada Residència és de 20 hores efectives de treball amb l’alumnat (els temps i nombre de sessions poden variar en funció de les necessitats del centre educatiu). Es tractarà de projectes innovadors i arrelats en el territori, que evidencien el caràcter procesual de la creació contemporània i empoderen a l’alumnat i al professorat com a productors/es culturals i no com a “consumidors/es” d’educació o de cultura.

Descripció

MIAU és un projecte transdisciplinar que explora el món de la comunicació en el seu més ampli espectre (comunicació textual, tàctil, sonora i gestual) des d’una perspectiva lúdica, apel·lant a una fictici Servici de correspondència i missatgeria amb el nom comercial de MIAU (Missatgeria Inquieta d’Assumptes Universals).

MIAU proposa emprendre dos operatius en favor de col·lectius desfavorits i sistemes de comunicació en perill d’extinció, promovent la implicació activa de tot l’alumnat en la seua defensa.

  1. Operació “miau-*marramamiau-*miau” que compta amb quatre accions-homenatge:
    • Acció 1. “Això et sonarà”. Homenatge a Samuel *Morse.
    • Acció 2. “Canvi de sentit (…………..)”. Homenatge a Louis Braille.
    • Acció 3. “Alveolea jitanjáfora”. Homenatge a la poligrafia i a la transgressió.
    • Acció 4. “Camelamos naquerar (volem parlar)”. Homenatge a la llengua caló i a la cultura romaní.
  1. Operació “*miau confidencial”. Recupera l’univers de les cartes personals i del correu postal, com una espècie en perill d’extinció.

Objectius

  • Entendre com funciona estructuralment el llenguatge i conéixer altres sistemes de representació.
  • Reflexionar sobre la llengua com a fet social i endinsar-se en el vast univers de les relacions *inter i intra personals.
  • Promoure el contacte i la interacció de l’alumnat amb altres realitats socials.
  • Afavorir el desenrotllament d’una actitud empàtica, necessària per a entendre tant els pensaments i les emocions dels altres com les de nosaltres mateixos/es.
  • Interrelacionar d’una manera transversal diferents competències clau de l’educació primària: llegir, comprendre i interpretar, expressar pensaments, idees i emocions.
  • Conéixer i utilitzar el llenguatge en expressions escrites i orals.
    Desenrotllar la comprensió i millorar les destreses comunicatives. I, per descomptat, la competència artística i social.

Adreçat a 

EP5, EP6

Calendari i horari

  • Durant el curs 2024-25.
  • Segon trimestre, 2 sessions per setmana.
  • El número, duració i horari de les sessions s’acordarà amb el centre.

Aportacions de l’Ajuntament

Equip tècnic i humà necessari per al correcte funcionament del projecte.

Qüestionaris d’avaluació

Qüestionari d’avaluació docent :   https://forms.gle/2H7aesAX1ij6wF2ZA

Qüestionari d’avaluació alumnat : https://forms.gle/UugdYPnECApWFu4s9

Informació

962084283 – 962082146

sccproyectosed@valencia.es

ODS relacionats amb el programa

Logotipo de la Regidoria de Educación.