Project Description

València Republicana

  • En aquest programa es visiten espais no adaptats a persones amb mobilitat reduïda (patrimoni historicoartístic).
  • En aquest programa es visiten espais patrimonials que tenen un horari i aforaments concrets i que poden variar.
  • Per a més informació consultar l’accessibilitat de cada edifici en la pàgina web de l’Ajuntament de València.
València Republicana

Foto: Néstor Morente

Descripció

A través d’aquesta activitat es busca remarcar la importància de València dins del context bèl·lic de la Guerra Civil Espanyola, així com el curt període de temps en el qual va ser declarada capital de la República. L’objectiu principal és rescatar la memòria històrica i donar a conéixer a les i els participants, un període de la vida de la ciutat fins ara desconegut per a la major part dels seus habitants.

Durant la visita podran conéixer l’altra història d’un gran quantitat d’edificis de la ciutat, com és el cas del refugi antiaeri situat als baixos de l’Ajuntament de València. També es donaran a conéixer els canvis en la nomenclatura dels carrers i places, durant el període republicà, passejant pel carrer de la Pau. Descobriran els diferents usos que es van donar a edificis emblemàtics de la ciutat com la Llotja, l’exterior del museu de la ciutat, l’exterior de les Corts Valencianes,, els palaus gòtics del carrer Cavallers o les Torres de Serrans que van ajudar a protegir el Tresor Artístic Nacional.

Finalment les i els participants tindran una perspectiva completa de com la ciutat de València es va transformar, es va adaptar i es va modificar la vida dels seus habitants en un marc contextual molt específic, prenent una gran rellevància en la història de la Guerra Civil.

Objectius

  • Rescatar la memòria històrica de la ciutat de València durant la Guerra Civil.
  • Descobrir les transformacions a la ciutat i en les vides dels seus habitants durant el conflicte armat.
  • Valorar el nostre patrimoni històric-artístic.

Requisits per a la seua execució

A la finalització de cada programa la/el docent responsable del grup, així com l’alumnat participant, emplenaran el qüestionari d’avaluació de qualitat. Aquest qüestionari s’emplena on-line. Els enllaços per al seu emplenament es troben al final de cadascun dels programes recollits en la pàgina de web d’educació.

Adreçat a

BC1, BC2, CFS, ESO3, ESO4, UP

Calendari i horari

  • El recorregut s’iniciarà a les 9:45 hores, de dimarts a divendres.
  • El punt de trobada és la Plaça de l’Ajuntament, just enfront de la porta principal d’aquest.
  • Durada aproximada de tres hores i mitja, inclós un descans per a l’esmorzar.

Aportacions de l’Ajuntament

  • Educador/a

Material Didàctic

Es disposa de material didàctic de suport al programa. Aquest material està situat a continuació. És convenient que l’alumnat participant dispose d’una còpia en paper de la “Guia didàctica de l’alumnat”. La còpia la realitzarà el centre educatiu havent d’estar disponible a l’inici de l’activitat.

Es disposa de material didàctic per al professorat. Aquest material està situat a continuació. És convenient que el professorat dispose d’aquesta guia per a preparar a l’alumnat i realitzar posteriorment un feedback del programa.

Observacions

  • Màxim 25 alumnes per grup
  • En aquest programa es visiten espais no adaptats a persones amb mobilitat reduïda (patrimoni històric-artístic). Per a més informació consultar l’accessibilitat de cada edifici en la pàgina web de l’Ajuntament de València.

Informació

962084283 – 962082146

Qüestionaris d’avaluació

Qüestionari d’avaluació docent      https://goo.gl/forms/8uYEomW7pLCcyJ0X2

Qüestionari d’avaluació alumnat   https://goo.gl/forms/BuYWUSl4AVZ3OcAk2

ODS relacionats amb el programa

logo Educación, logo Ayuntamiento de Valencia y logo PAM