>València Ciutat Educadora
València Ciutat Educadora 2017-12-22T11:55:34+00:00

València Ciutat Educadora

La ciutat ha de ser un espai que es recrea amb l’activitat i la presència de les seues gents, un espai obert a tota la ciutadania per igual i sense diferències. Aquesta pulsió cap a l’exterior, anima a aquesta Regidoria a obrir les seues accions a la comunicació amb les  comunitats barrials en les quals a més d’escoles, hi ha entitats diverses que desitgen construir una ciutat de tots i totes, per la creativitat i l’autonomia dels nostres xiquets i xiquetes i per la construcció d’una identitat col·lectiva inclusiva, amb perspectiva de gènere, segura, transitable i afavoridora de projectes de vida satisfactoris i saludables.

En aquest context aposta pel desenvolupament d’accions en el marc de la seua participació en  l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, descrites en la seua  carta, i en  l’Associació dels xiquets i de les xiquetes, de la qual l’Ajuntament de València forma part des de juny de 2016: Liderada pel pensador i psicopedagog italià Francesco Tonucci, basa els seus principis en dos eixos per a fomentar l’autonomia dels nostres xicotets i xicotetes: la mobilitat en llibertat i la participació.

“Jugar lliurement significa eixir de casa: jugar en el carrer sense vigilància de l’adult, trobar-se amb amistats, decidir un joc entre tots i totes, dedicar-li un temps lliurement i viure-ho amb il·lusió o desil·lusió. Tots dos sentiments formen part del joc” (Francesco Tonucci)

CONSULTA ACÍ TOTA LA PROGRAMACIÓ AL VOLTANT DEL DIA DE LA CIUTAT EDUCADORA 2017

MANIFEST CIUTAT EDUCADORA SIGNAT PER L’ALCALDE DE VALÈNCIA JOAN RIBÓ