Project Description

Obrint-nos als Barris

VALENTIA, la vida en una ciudad romana

Descripció

Amb l’aprovació el mes de març del Pla de Joventut 2019-2023, es vol donar a conéixer i acostar els Centres Municipals de Joventut (CMJ) als centres educatius de la ciutat.

Els CMJ són espais públics, oberts a la totalitat de les persones joves, l’objectiu dels quals és la generació de processos de participació social que convertisquen a les persones joves en ciutadania activa i crítica a través del desenvolupament d’una acció educativa en valors (la tolerància, el respecte, la igualtat, la justícia social…) i una acció socialitzadora.

El personal tècnic del CMJ de barri es posa en contacte amb el centre educatiu sol·licitant, per a realitzar les difrents accions de la campanya.

Objectius

  • Iniciar i enfortir les relacions entre els CMJ i els centres educatius.
  • Donar a conéixer els CMJ com a recurs tant per a les persones joves (alumnat d’11 a 30 anys) com per a tots els agents implicats en la vida dels barris (comunitat escolar).
  • Fomentar la participació, l’autonomia i la col·laboració de l’alumnat.
  • Crear als centres educatius PIJ (Punts d’Informació Juvenil).
  • Crear una xarxa de corresponsals juvenils.
  • Potenciar l’associacionisme i el voluntariat juvenil.
  • Crear eines que permeten detectar possibles problemes que sorgeixen en les interaccions entre els i les joves i en la convivència en societat.

Adreçat a

BC1, BC2, CFS, EP6, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4

Calendari i horari

Aquesta campanya consta de diverses acciones/activitats a realitzar en el propi centre i en el CMJ del barri, podent-se realitzar totes les que es proposen o només algunes.

A l’hora de realitzar la inscripció ha d’indicar en l’apartat de “OBSERVACIONS” l’activitat o activitats que vol sol·licitar. 

  1. “Dinamització de patis d’esplai”. Sessió/ns d’oci saludable i creatiu en els espais d’esplai dins de l’horari lectiu. Dirigida a l’alumnat de 6é d’EP, 1r, 2n, 3r i 4t de l’ESO i per a qualsevol altre nivell d’educació secundària.
  2. “Coneix el teu CMJ” Sessió, en horari de tutoria, per a donar a conéixer, amb material audiovisual (Vídeo Pla de Joventut, vídeo Infosex, vídeo CMJ) i diverses dinàmiques, el CMJ del barri. Dirigida a l’alumnat de 6é d’EP, 1r, 2n, 3r i 4t de l’ESO i per a qualsevol altre nivell d’educació secundària.
  3. “Visita la teua CMJ”. Donar a conéixer les instal·lacions i serveis que ofereix el CMJ, i realitzar diferents activitats / tallers. Dirigida a l’alumnat de 6é d’EP, 1r, 2n, 3r i 4t de l’ESO i per a qualsevol altre nivell d’educació secundària.
  4. “Passeig per la web JoventutVLC”. Sessió en horari de tutoria i a l’aula d’informàtica del centre, que consisteix a realitzar una visita virtual, guiada, per la web de Joventut. Dirigida a l’alumnat de 6é d’EP, 1r, 2n, 3r i 4t de l’ESO i per a qualsevol altre nivell d’educació secundària.
  5. “Carnet Jove”. Sessió al centre educatiu per a explicar els avantatges que té tindre el Carnet Jove i orientar com tramitar-lo. Dirigida a l’alumnat de 6é dEP, 1r, 2n, 3r i 4t de l’ESO i per a qualsevol altre nivell d’educació secundària.
  6. “Som corresponsals!”. Les i els corresponsals de joventut són alumnat que cursa els seus estudis d’ESO, Batxillerat i CF en col·legis i instituts. La seua funció és la de fer arribar la informació, recursos i serveis (associacionisme, voluntariat, oci, beques…) que concerneixen a la joventut a la resta de companyes i companys de les seues respectives aules i proporcionar al seu torn informació de les seues inquietuds al CMJ. Aquesta activitat requereix diverses sessions al llarg del curs escolar. Dirigida a l’alumnat de 1r, 2n, 3r i 4t de l’ESO i per a qualsevol altre nivell d’educació secundària.
  7. Implantació del “Punt Jove” (PIJ). Un PIJ (Punt d’Informació Juvenil) consisteix bàsicament en la localització estratègica d’un espai permanent, tòtem o panell de suro, i una alumna o alumne responsable de penjar i actualitzar informació juvenil, i activitats i serveis a la disposició de la població del centre educatiu.

Aportacions de l’Ajuntament

  • Personal qualificat (Educador/a / TASOCT).
  • Material de treball necessari per a les sessions de treball.

Informació

962085231 / 962087103

ODS relacionats amb el programa

Logotipo de la Regidoria de Educación.