>>Volem fer Món /Queremos hacer Mundo /We want to make World
Volem fer Món /Queremos hacer Mundo /We want to make World 2019-04-02T09:38:58+00:00

Project Description

Residències Artístiques

La Regidoria d’Educació té interès a promoure activitats que involucren a artistes en processos creatius juntament amb col·legis del municipi de València. Per a açò, s’implementaran un total de 9 residències artístiques en 9 centres educatius de la ciutat. En cadascuna d’elles el/la creador/a desenvoluparà un projecte artístic personal en col·laboració amb l’alumnat participant. Es tractarà de projectes innovadors i arrelats en el territori, que evidencien el caràcter processual de la creació contemporània i apoderen l’alumnat i el professorat com a productors/es culturals i no com a “consumidors/es” d’educació o de cultura.

Volem fer Món /Queremos hacer Mundo /We want to make World

Artista Resident: Julia Navarro Coll

La majoria de narracions simbòliques sobre el S. XXI posseeixen tints apocalíptics. Des d’una perspectiva de gènere, ecologista i animista és fàcil adonar-se que totes les pel·lícules i videojocs sobre un futur, que ja és el nostre present, estan basats en un paradigma de dominació patriarcal i tenen brutals protagonistes masculins i desastrosos escenaris apocalíptics.

De debò: volem viure en un món sense aigua ni aire pur, amb la naturalesa com a enemiga, en un món violent i motoritzat, amb la llei del més fort per tota garantia de supervivència? Tal vegada és hora de canviar la forma d’imaginar-ho.

“Volem fer món” és un projecte que aporta a la comunitat educativa, les eines necessàries, per a la creació de discursos conscients, que puguen dotar d’un sentit i significats propis a aquestes narratives simbòliques.

Utilitzant com a metodologia les bases generals de la pràctica d’artteràpia, es planteja la creació de peces amb caràcter artístic, les quals s’unificaran en un producte lúdic, un joc, en què l’ús infinit permetrà convertir a l’alumnat, en protagonistes actius, per a la construcció d’un futur millor.

Objectius

  • Proporcionar a la comunitat educativa el protagonisme en la presa de decisions sobre la creació d’un món més empàtic, habitable i sostenible.
  • Conscienciar activament sobre la problemàtica de l’actual progrés insostenible mitjançant el procés creatiu i el joc col·laboratiu.
  • Proporcionar a l’alumnat eines d’aprenentatge basades en la mateixa experiència i procés, per a poder crear les seues pròpies narratives simbòliques i comparar-les amb altes basades en la destrucció, l’apocalipsi i la violència.
  • Familiaritzar a la comunitat educativa amb els processos, les tècniques i les eines bàsiques interdisciplinars: recerca documental, creació artística, obra única, projecte expositiu, producció seriada i immersió lúdica i experiencial.

Adreçat a

EP4, EP5, EP6

Calendari i horari

  • Primer trimestre.
  • 18 sessions d’1 h 30 min, 2 sessions setmanals. L’horari i la distribució del nombre de sessions per setmana es pactaran amb el centre educatiu.

Aportacions de l’Ajuntament

Suports i materials de producció

Observacions

La residència es realitzarà amb un grup-classe com a màxim.

Informació

962084283 – 962084284

Per a més informació sobre l’artista

www.trementinalux.com
www.openbeds.es

Logotipo de la Regidoria de Educación.