>>>VALENTIA, la vida en una ciutat romana
VALENTIA, la vida en una ciutat romana 2017-09-20T12:48:16+00:00

Project Description

VALENTIA, la vida en una ciutat romana

VALENTIA, la vida en una ciutat romana

Descripció

L’activitat comença al Museu de Prehistòria i de les Cultures, visitant les sales romanes. S’explica el procés de romanització en la Península Ibèrica i l’expansió de l’imperi romà en terres valencianes. S’ubicaran les principals colònies, entre elles, Valentia, la nostra actual València i les vies de comunicació entre elles (Via Augusta). Utilitzant les distintes peces que s’exposen en les vitrines, es podrà conéixer com era la vida en una ciutat romana: les seues cases, edificis públics i privats, formes de construcció, costums, monedes, etc., i les diferències entre la vida en una urbs i una vila rural. Posteriorment, es recorre la part històrica romana de la ciutat, mostrant l’epigrafia de la Plaça de la Mare de Déu. Finalitzant l’activitat en el Centre Arqueològic de l’Almoina, la qual cosa permetrà aproximar-se a l’antiga Valentia. En este museu s’analitzarà com funcionava la nostra ciutat en el període romà, com eren els seus carrers i edificis, així com els rituals de fundació i èpoques de destrucció i esplendor de l’antiga colònia.

Objectius

  • Conéixer els orígens romans de la nostra ciutat, la seua vida i els seus costums.
  • Observar, descriure restes arqueològiques i aspectes de la vida romana.
  • Valorar el nostre patrimoni historic-artístic i específicament el llegat romà com a base de la nostra cultura.

Adreçat a

BC1, BC2, CFS, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4, UP

Calendari i Horari

  • L’itinerari es realitzarà de dimarts a divendres al matí, al llarg del curs escolar.
  • Té una duració aproximada de tres hores i mitja. S’inicia a les 9:50 h. al Museu de Prehistòria i de les Cultures (c/ Corona, nº 36).

Aportacions de l’Ajuntament

  • Educador/a.
  • Es disposa de material didàctic de suport al programa educatiu. El professorat interessat a rebre este material haurà d’indicar-ho en l’apartat de “Observacions” a l’hora de realitzar la sol·licitud.

Observacions

L’activitat serà de grup-aula. En un mateix dia només podrà realitzar l’activitat un grup (màxim 30 alumnes) acompanyats, almenys, de dos professors/es. Durant les visites als museus, el grup es dividirà en dos, cada un d’ells amb el seu corresponent educador/a i professor/a.

Informació

962084283 / 962082146

Logotipo de la Regidoria de Educación.