>>>VALENTIA, la vida en una ciutat romana
VALENTIA, la vida en una ciutat romana 2019-07-26T12:25:48+00:00

Project Description

VALENTIA, la vida en una ciutat romana

VALENTIA, la vida en una ciutat romana

Descripció

L’activitat comença en el Museu de Prehistòria i de les Cultures, visitant les sales romanes. Coneixerem el procés de romanització en la Península Ibèrica i l’expansió de l’imperi romà en terres valencianes. S’ubicaran les principals colònies, entre elles, Valentia, la nostra actual València i les vies de comunicació entre elles (Via Augusta).

Posteriorment, farem un recorregut per la part històrica de la ciutat, en la qual trobarem vestigis i el record de la Valentia Romana. Finalitzant l’activitat en el Centre Arqueològic de l’Almoina, la qual cosa permetrà aproximar-se a l’antiga Valentia. En aquest museu s’analitzarà com funcionava la nostra ciutat en el període romà, com eren els seus carrers i edificis, així com els rituals de fundació i èpoques de destrucció i esplendor de l’antiga colònia.

Objectius

  • Conéixer els orígens romans de la nostra ciutat, la seua vida i els seus costums.
  • Observar i descriure restes arqueològiques.
  • Descobrir i entendre aspectes de la vida romana.
  • Valorar el nostre patrimoni històric-artístic i específicament el llegat romà com a base de la nostra cultura.

Requisits per a la seua execució

A la finalització de cada programa la/el docent responsable del grup, així com l’alumnat participant, emplenaran el qüestionari d’avaluació de qualitat. Aquest qüestionari s’emplena on-line. Els enllaços per al seu emplenament es troben al final de cadascun dels programes recollits en la pàgina de web d’educació.

Adreçat a

BC1, BC2, CEE (Adults), CFS, EP3, EP4, EP5, EP6, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4, UP

Calendari i Horari

  • L’itinerari es realitzarà de dimarts a divendres al matí, al llarg del curs escolar.
  • Té una duració aproximada de tres hores i mitja. S’inicia a les 9:50 h. al Museu de Prehistòria i de les Cultures (c/ Corona, nº 36).

Aportacions de l’Ajuntament

  • Educador/a.

Observacions

  • L’activitat serà de grup-aula. En un mateix dia només podrà realitzar l’activitat un grup (màxim 30 alumnes) acompanyats, almenys, de dos professors/es.
  • Durant les visites als museus el grup es dividirà en dos, cada un d’ells amb el seu corresponent educador/a i professor/a.
  • En aquest programa es pot accedir a espais (patrimoni històric-artístic) no adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Per a més informació, consultar l’accessibilitat de cada edifici en la pàgina web de l’Ajuntament de València.

Informació

962084283 / 962082146

Qüestionaris d’avaluació

Qüestionari d’avaluació docent       https://goo.gl/forms/06agtN6uW32vFyTb2

Qüestionari d’avaluació alumnat    https://goo.gl/forms/MAMwzG5tWdQkyEH42

ODS relacionats amb el programa

Logotipo de la Regidoria de Educación.