>>>VALENTIA, la vida en una ciutat romana
VALENTIA, la vida en una ciutat romana 2019-01-29T11:02:37+00:00

Project Description

VALENTIA, la vida en una ciutat romana

VALENTIA, la vida en una ciutat romana

Descripció

L’activitat comença en el Museu de Prehistòria i de les Cultures, visitant les sales romanes. Coneixerem el procés de romanització en la Península Ibèrica i l’expansió de l’imperi romà en terres valencianes. S’ubicaran les principals colònies, entre elles, Valentia, la nostra actual València i les vies de comunicació entre elles (Via Augusta). A través de les diferents peces que s’exposen en les vitrines, treballarem el coneixement de la vida en una ciutat romana: les seues cases, edificis públics i privats, formes de construcció, costums, monedes, etc., i les diferències entre la vida en una urbs i una vila rural. Posteriorment, farem un recorregut per la part històrica de la ciutat, en la qual trobarem vestigis i el record de la Valentia Romana, com l’epigrafia de la Plaça de la Mare de Déu.  Finalitzant l’activitat en el Centre Arqueològic de l’Almoina, la qual cosa permetrà aproximar-se a l’antiga Valentia. En aquest museu s’analitzarà com funcionava la nostra ciutat en el període romà, com eren els seus carrers i edificis, així com els rituals de fundació i èpoques de destrucció i esplendor de l’antiga colònia.

Objectius

  • Conéixer els orígens romans de la nostra ciutat, la seua vida i els seus costums.
  • Observar i descriure restes arqueològiques.
  • Descobrir i entendre aspectes de la vida romana.
  • Valorar el nostre patrimoni històric-artístic i específicament el llegat romà com a base de la nostra cultura.

Adreçat a

BC1, BC2, CFS, EP3, EP4, EP5, EP6, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4, UP

Calendari i Horari

  • L’itinerari es realitzarà de dimarts a divendres al matí, al llarg del curs escolar.
  • Té una duració aproximada de tres hores i mitja. S’inicia a les 9:50 h. al Museu de Prehistòria i de les Cultures (c/ Corona, nº 36).

Aportacions de l’Ajuntament

  • Educador/a.
  • Es disposa de material didàctic de suport al programa educatiu. El professorat interessat a rebre este material haurà d’indicar-ho en l’apartat de “Observacions” a l’hora de realitzar la sol·licitud.

Observacions

L’activitat serà de grup-aula. En un mateix dia només podrà realitzar l’activitat un grup (màxim 30 alumnes) acompanyats, almenys, de dos professors/es. Durant les visites als museus el grup es dividirà en dos, cada un d’ells amb el seu corresponent educador/a i professor/a.

Informació

962084283 / 962082146

Qüestionaris d’avaluació

Qüestionari d’avaluació docent       https://goo.gl/forms/06agtN6uW32vFyTb2

Qüestionari d’avaluació alumnat    https://goo.gl/forms/MAMwzG5tWdQkyEH42

Logotipo de la Regidoria de Educación.