València Republicana 2019-04-12T12:28:56+00:00

Project Description

València Republicana

València Republicana

Foto: Néstor Morente

Descripció

A través d’aquesta activitat es busca remarcar la importància de València dins del context bèl·lic de la Guerra Civil Espanyola, així com el curt període de temps en el qual va ser declarada capital de la República. L’objectiu principal és rescatar la memòria històrica i donar a conéixer a les i els participants, un període de la vida de la ciutat fins ara desconegut per a la major part dels seus habitants.

Durant la visita podrà conéixer-se l’altra història d’un gran nombre d’edificis de la ciutat, com és el cas del refugi antiaeri situat en els baixos de l’Ajuntament de València, així com l’existència de molts altres que van servir per a salvar la vida de milers de persones durant el conflicte armat. També es donaran a conéixer els canvis en la nomenclatura dels carrers i places, durant el període republicà, els diferents usos que es van donar a edificis emblemàtics de la ciutat com el Micalet, el Col·legi del Patriarca, els palaus gòtics del carrer Cavallers o les Torres de Serrans que van ajudar a protegir el Tresor Artístic Nacional. Finalment les i els participants tindran una perspectiva completa de com la ciutat de València es va transformar, es va adaptar i es va modificar la vida dels seus habitants en un marc contextual molt específic, prenent una gran rellevància en la història de la Guerra Civil. Durant el recorregut es visitaran punts significatius i edificis emblemàtics de la ciutat com el refugi antiaeri situat en l’Ajuntament de València, la Universitat Vella i el Col·legi del Patriarca, el carrer Cavallers, la plaça de la Verge i les Torres de Serrans.

Com a novetat del present curs es realitzarà una segona sessió en el Centre Educatiu en horari de 9:00 a 12:00 hores. En aquesta sessió es crearà una reflexió entorn del significat de refugi mitjançant una activitat plàstica.

Objectius

 • Rescatar la memòria històrica de la ciutat de València durant la Guerra Civil.
 • Descobrir les transformacions a la ciutat i en les vides dels seus habitants durant el conflicte armat.
 • Valorar el nostre patrimoni històric-artístic.

Adreçat a

BC1, BC2, CEE, CFS, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4

Calendari i horari

Primera sessió

 • El recorregut s’iniciarà a les 9:45 hores a la plaça de l’Ajuntament.
 • Durada aproximada de tres hores i mitja.

Segona sessió

 • Es realitza en el Centre Educatiu.
 • Durada aproximada de tres hores

Aportacions de l’Ajuntament

 • Educador/a
 • Es disposa de material didàctic de suport al programa. Les persones interessades a rebre aquest material hauran d’indicar-ho a l’apartat de “Observacions” a l’hora de realitzar la sol·licitud.

Material Didàctic

GUIA DIDÀCTICA DE L’ALUMNAT. VALÈNCIA REPUBLICANA

En breu disposarem de:

 • Guia Didàctica del professorat. València Republicana.

Observacions

 • Màxim 25 alumnes per grup

Informació

962084283 – 962082146

Qüestionaris d’avaluació

Qüestionari d’avaluació docent      https://goo.gl/forms/8uYEomW7pLCcyJ0X2

Qüestionari d’avaluació alumnat   https://goo.gl/forms/BuYWUSl4AVZ3OcAk2

logo Educación, logo Ayuntamiento de Valencia y logo PAM