Un més en casa, deixant empremta 2018-09-03T11:40:25+00:00

Project Description

Un més en casa, deixant empremta

Un més en casa, deixant empremta

Descripció

Este taller constarà de dos parts:

“Un més a casa”, que es realitzarà al Centre municipal d’Acollida de Fauna Exòtica i Avifauna de l’Ajuntament de València, en la que hi haurà una primera xarrada sobre les diferències entre una mascota convencional i una mascota exòtica, el tràfic il·legal, la caça furtiva d’animals per a la seua venda, conseqüències de l’abandó en el medi ambient i l’adopció com a alternativa a la compra. Una segona xarrada impartida per la UMA de la Policia Local en què ens parlaran sobre les seues funcions quant al control del comerç d’animals, tinença legal, arreplega d’animals abandonats i control de maltractaments. Per a finalitzar es farà una visita guiada pel centre.

 “Deixa la teua empremta”, es durà a terme en l’aula del centre educatiu en dates diferents per personal de La Fundació Acavall. Es tracta d’una campanya de conscienciació en la infància sobre l’atenció dels animals i la tinença responsable per a assegurar-nos una societat plena de persones adultes responsables en el tracte cap als animals.”

Objectius

Un més a casa:

 • Donar a conéixer què és una espècie exòtica i quines són les més habituals com a mascotes.
 • Entendre els efectes que una espècie exòtica pot causar en els ecosistemes si és abandonada o alliberada, així com qualsevol altra mascota.
 • Afavorir la comprensió dels problemes ambientals, econòmics i sanitaris que poden causar les espècies exòtiques no controlades que provenen de forma il·legal.
 • Promoure els valors de responsabilitat que suposa adquirir una mascota i el seu manteniment.

Deixa la teua empremta:

 • Que els xiquets i les xiquetes coneguen el paper que poden tenir en el benestar dels animals amb què conviuen i com poden, amb xicotets canvis en el dia a dia, afavorir que els seus animals tinguen una major qualitat de vida.
 • Així mateix, esta campanya pretén despertar la seua consciència sobre la necessitat de respectar el món animal en general, proposant-los ser protagonistes de liderar un canvi en què els humans respectem cada vegada més els animals amb què convivim en este planeta.

Adreça a

EP3, EP4, EP5, EP6, ESO1, ESO2

Calendari i Horari

Es desenvoluparà durant tot el curs escolar. La duració estimada de l’activitat:

 • Un més a casa: 90 minuts (entre les 9 i les 13 hores). L’activitat es realitzarà en el Centre d’Acollida d’Animals exòtics i Avifauna urbana.
 • Deixa la teua empremta: 60 minuts. L’activitat es realitzarà en el centre escolar en dates diferents a la part “Un més a casa” per professionals de la Fundació Acavall, als quals acompanyaran 2 gossos de teràpia de l’entitat.

Aportacions de l’Ajuntament

 • Planificació i difusió.
 • Personal especialitzat.

Observacions

 • La part “Un més a casa” es realitzarà en el Centre d’Acollida d’Animals exòtics i Aviafuna Urbana.
 • La part “Deixant una empremta” es realitzarà en els centres educatius.

Informació

Organitza la Regidoria de Benestar Animal: 962063960

Ajuntament de València - Logo Regidoria de benestar animal