Taller Racisme i el Joc del Poder 2019-07-17T12:34:12+00:00

Project Description

Taller Racisme i el Joc del Poder

Xarxa Apuja el To Contra el Racisme

Xarxa socioeducativa en la ciutat de València per a la prevenció de conductes de racisme, xenofòbia i intolerància, des de la promoció de valors cívics de convivència i tolerància i l’aprenentatge d’eines per a la prevenció d’actituds violentes derivades d’actituds racistes.

Tots/es a una per la Diversitat

Descripció

Per mitjà d’una metodologia participativa treballem amb l’alumnat en relació al racisme i la xenofòbia, a nivell personal i sistèmic.
Analitzem el racisme i la xenofòbia, utilitzant experiències personals. Per mitjà del “Joc del poder” ( on es donen avantatges a l’alumnat), que es juga al pati, es consciencia a l’alumnat del fet que el racisme és sistèmic, basat i mantingut en part per les institucions.
Utilitzant la dramatització es parla dels arrels del racisme, colonialisme, la situació actual de desigualtat al món i la migració

Objectius

  • Entendre què és el racisme institucional/sistèmic i els seus orígens
  • Entendre com això afecta a les vides de les persones.
  • Qüestionar un sistema que divideix les persones en categories segons el seu país d’origen, o color de pell entre altres factors.
  • Fer que l’alumnat qüestioni les seves pròpies actituds
  • Prevenir actituds racistes i xenòfobes en adolescents
  • Fomentar l’empatia cap a l’altre i l’altra

Adreçat a

ESO2, ESO3, ESO4

Calendari i Horari

Durada d’una sessió de classe

Aportacions de l’Ajuntament

  • Materials
  • Monitors/es de València Acull

Observacions

La XARXA APUJA EL TO CONTRA EL RACISME

És una xarxa municipal  d’entitats socials  y centres educatius que treballen conjuntament  per acabar amb el racisme i la xenofòbia en l’entorn escolar. Els centres que formen part de la xarxa poden sol·licitar diferents serveis a les entitats com orientació i suport en conflictes o situacions de violència, tallers per a l’alumnat, formació i recursos per al professorat, formació d’agents de convivència i qualsevol activitat que permeta la millora de la convivència així com l’eradicació de conductes racistes i / o discriminatòries als centres.

Si ENCARA NO formes part de la xarxa, pots sol·licitar una de les activitats o tallers disponibles amb l’alumnat per a centres no inscrits, i conèixer els nostres recursos. D’aquesta manera, a més del taller, rebràs informació del funcionament de la resta de serveis que podràs sol·licitar una vegada inscrit el centre a la xarxa. Des de que el centre educatiu passe a formar part de Xarxa Apuja el to contra el racisme, podrem començar a treballar conjuntament en objectius més a llarg termini per a la millora de la convivència en el centre, i per a acabar en aquelles situació de DISCRIMINACIÓ als centres educatius.

Informació

Servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració
962087471-962087430
rstcontraelracismo@valencia.es
RECORDEU QUE TENIM MATERIALS AUDIOVISUALS AL VOSTRE ABAST.