Taller Gràfica Urgent 2019-07-24T13:58:31+00:00

Project Description

Taller Gràfica Urgent

Xarxa Apuja el To Contra el Racisme

Xarxa socioeducativa en la ciutat de València per a la prevenció de conductes de racisme, xenofòbia i intolerància, des de la promoció de valors cívics de convivència i tolerància i l’aprenentatge d’eines per a la prevenció d’actituds violentes derivades d’actituds racistes.

Tots/es a una per la Diversitat

Descripció

Este taller es basa en l’exposició “Gràfica Urgent”, una sèrie de díhuit cartells fets per professionals del disseny gràfic de València sobre el tema del refugi, la migració i el racisme. Estos cartells (lleugers i fàcils de penjar, amb unes dimensions de 1,20 x 80 cm) s’exposen en el centre que acull els tallers.

L’alumnat passa per l’exposició i tria la imatge que més l’impacta. Expliquen al grup el perquè de la seua elecció. La tallerista, d’acord amb la imatge triada pels i per les alumnes i les respostes que donen, elabora un discurs sobre la migració, el refugi i el racisme i genera el debat.

Objectius

  • Sensibilitzar sobre el refugi, la migració i el racisme.
  • Estimular el pensament crític.
  • Donar a conéixer les realitats de la migració.
  • Contrastar les realitats dels països del nord i del sud.
  • Previndre actituds racistes i xenòfobes en adolescents.

Adreçat a

BC1, BC2, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4

Calendari i Horari

Curs escolar. Entre 20 i 30 minuts per grup. Es poden realitzar diversos tallers en un matí.

Aportacions de l’Ajuntament

  • Materials
  • Monitors d’entitats

Observacions

Un espai on es puguen penjar els cartells i per on passen els grups.

Els grups no poden ser de més de 15 persones.

La XARXA APUJA EL TO CONTRA EL RACISME

És una xarxa municipal  d’entitats socials  y centres educatius que treballen conjuntament  per acabar amb el racisme i la xenofòbia en l’entorn escolar. Els centres que formen part de la xarxa poden sol·licitar diferents serveis a les entitats com orientació i suport en conflictes o situacions de violència, tallers per a l’alumnat, formació i recursos per al professorat, formació d’agents de convivència i qualsevol activitat que permeta la millora de la convivència així com l’eradicació de conductes racistes i / o discriminatòries als centres.

Si encara no formes part de la xarxa, pots sol·licitar algunes activitats o tallers disponibles per a l’alumnat i conéixer els nostres recursos. D’aquesta manera, a més de les activitats, rebràs informació del funcionament de la Xarxa apuja el to contra el racisme. Des que el centre educatiu passe a formar part de la xarxa, podrem començar a treballar conjuntament en objectius més a llarg termini per a la millora de la convivència en el centre i per a afrontar qualsevol situació de DISCRIMINACIÓ en els centres educatius.

Informació

Servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració

962087471 – 962087430

rstcontraelracismo@valencia.es

RECORDEU QUE TENIM MATERIALS AUDIOVISUALS AL VOSTRE ABAST.

ODS relacionats amb el programa