>>>Taller Gràfica Urgent. Xarxa Apuja el To Contra el Racisme
Taller Gràfica Urgent. Xarxa Apuja el To Contra el Racisme 2018-07-12T14:00:32+00:00

Project Description

Taller Gràfica Urgent. Xarxa Apuja el To Contra el Racisme

Tots/es a una per la Diversitat

Descripció

Este taller es basa en l’exposició “Gràfica Urgent”, una sèrie de díhuit cartells fets per professionals del disseny gràfic de València sobre el tema del refugi, la migració i el racisme. Estos cartells (lleugers i fàcils de penjar, amb unes dimensions de 1,20 x 80 cm) s’exposen en el centre que acull els tallers.

L’alumnat passa per l’exposició i tria la imatge que més l’impacta. Expliquen al grup el perquè de la seua elecció. La tallerista, d’acord amb la imatge triada pels i per les alumnes i les respostes que donen, elabora un discurs sobre la migració, el refugi i el racisme i genera el debat.

Objectius

  • Sensibilitzar sobre el refugi, la migració i el racisme.
  • Estimular el pensament crític.
  • Donar a conéixer les realitats de la migració.
  • Contrastar les realitats dels països del nord i del sud.
  • Previndre actituds racistes i xenòfobes en adolescents.

Adreçat a

BC1, BC2, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4

Calendari i Horari

Curs escolar. Entre 20 i 30 minuts per grup. Es poden realitzar diversos tallers en un matí.

Aportacions de l’Ajuntament

  • Materials
  • Monitors d’entitats
  • Un espai on es puguen penjar els cartells i per on passen els grups.
  • Els grups no poden ser de més de 15 persones.

Observacions

La XARXA APUJA EL TO CONTRA EL RACISME

És una xarxa municipal  d’entitats socials  y centres educatius que treballen conjuntament  per acabar amb el racisme i la xenofòbia en l’entorn escolar. Els centres que formen part de la xarxa poden sol·licitar diferents serveis a les entitats com orientació i suport en conflictes o situacions de violència, tallers per a l’alumnat, formació i recursos per al professorat, formació d’agents de convivència i qualsevol activitat que permeta la millora de la convivència així com l’eradicació de conductes racistes i / o discriminatòries als centres.

Si ENCARA NO formes part de la xarxa, pots sol·licitar una de les activitats o tallers disponibles amb l’alumnat per a centres no inscrits, i conèixer els nostres recursos. D’aquesta manera, a més del taller, rebràs informació del funcionament de la resta de serveis que podràs sol·licitar una vegada inscrit el centre a la xarxa. Des de que el centre educatiu passe a formar part de Xarxa APuja el To, podrem començar a treballar conjuntament en objectius més a llarg termini per a la millora de la convivència en el centre, i per a acabar en aquelles situació de DISCRIMINACIÓ als centres educatius.

Informació

Servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració
962087471-962087430