Seré un Colibrí 2019-07-17T12:14:51+00:00

Project Description

Seré un Colibrí

Xarxa Apuja el To contra el Racisme

Xarxa socioeducativa en la ciutat de València per a la prevenció de conductes de racisme, xenofòbia i intolerància, des de la promoció de valors cívics de convivència i tolerància i l’aprenentatge d’eines per a la prevenció d’actituds violentes derivades d’actituds racistes.

Tots/es a una per la Diversitat

Descripció

En l’etapa de primària les xiquetes i els xiquets haurien de fer-se preguntes sobre el món que els envolta per a poder reflexionar sobre quins comportaments són els que hem de dur a terme per a viure pacíficament i en harmonia amb el nostre planeta. Coeducar en valors, com ara la justícia, la cooperació, la integritat, la col·laboració, la companyonia, el respecte, la responsabilitat, la solidaritat, la tolerància, la igualtat i la llibertat, així com en la multiculturalitat, i perpetuar la importància de cuidar la naturalesa, sentint-se part activa dels canvis que, gràcies a la seua cooperació, contribuiran a la construcció d’un món més lliure i solidari, en definitiva, un món millor. D’esta forma l’alumnat aprén elements fonamentals per al seu dia a dia i, així, obtenen un futur millor a nivell global.

A partir del conte Seré un colibrí, així com del vídeo i de diversos materials, es realitzaran, amb la guia didàctica que s’aporta, tallers de manualitats i dinàmiques de grup per a posar en valor la importància de l’aigua i el paper de  l’activista política i ecologista Wangari Maathai.

Objectius

Que l’alumnat treballe de manera autònoma, arribant a les seues pròpies conclusions mitjançant les activitats que proposem i que comprenguen la importància d’aportar sempre el millor de nosaltres com el colibrí de la història sobre la qual treballaran.
• Reflexionar sobre la multiculturalitat, cooperació i la cura de la naturalesa.
• Fomentar les habilitats socials com són l’escolta activa, empatia, resposta empàtica, personalització, confrontació,… entre unes altres.
• Promoure la cooperació en el grup.

Adreçat a

EP1, EP2, EP3, EP4, EP5, EP6

Calendari i Horari

Al llarg del curs

Aportacions de l’Ajuntament

  • Guia Didàctica
  • Conte Vaig a ser un colibrí
  • Vídeo del conte

Observacions

  • El centre educatiu rebrà per correu electrònic el material necessari perquè el docent exercisca l’activitat en l’aula
  • Ha de constar clarament en la sol·licitud un telèfon de contacte i correu electrònic de la persona que la realitza.

Informació

Servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració

962087471-962087430

rstcontraelracismo@valencia.es

RECORDEU QUE TENIM MATERIALS AUDIOVISUALS AL VOSTRE ABAST.