>>>Recorregut urbà amb perspectiva de gènere: una mirada des de la història
Recorregut urbà amb perspectiva de gènere: una mirada des de la història 2019-01-29T08:54:05+00:00

Project Description

Recorregut urbà amb perspectiva de gènere: una mirada des de la història

Recorregut urbà amb perspectiva de gènere

Foto: Sidharth Bhatia

Descripció

El programa s’enfoca des d’una perspectiva de gènere, i va molt més enllà de la tradicional dicotomia home/dona o masculí/femení. Actualment són moltes, tantes com a persones, les interpretacions i les perspectives que es poden donar en aquest sentit, d’aquí la necessitat d’anar més enllà i plantejar aquesta activitat d’una forma més completa, perquè els/les participants puguen reflexionar d’una forma àmplia, entenent problemàtiques, símbols i interpretacions que traspassen la mera separació binària.

L’activitat es planteja en dues jornades de treball diferenciades:

  • Durant la primera jornada de treball que se celebrarà a la mateixa aula, l’alumnat debatrà de forma lliure sobre una sèrie de conceptes claus, que els ajudaran a asseure les bases de futures reflexions tan pròpies, com les que es realitzaran durant les següents jornades de treball.
  • La segona activitat consistirà en un recorregut per la ciutat en el qual es posarà en pràctica, i a través d’exemples pràctics, tots aquells conceptes debatuts durant la sessió anterior. Es visitaran punts històrics com les Torres de Quart, l’antiga presó de dones o la plaça de la Verge (lloc en el qual eren condemnats i ajusticiats els ciutadans homosexuals de València), així com altres espais per a la reflexió.

Objectius

  • Reflexionar d’una forma àmplia, lliure i significativa sobre els diferents conceptes, símbols, rols, espais, discursos i altres aspectes vinculats a les interpretacions de gènere.
  • Aprendre a entendre els diferents discursos de gènere que operen en el nostre entorn.
  • Conéixer les diferents lluites i accions que centenars de col·lectius han dut a terme a la nostra ciutat i posar-los en relació amb uns altres a escala global.
  • Entendre el nostre cos i reinterpretar-ho com a espai de lluita, reivindicació i canvi, així com posar en pràctica aquest coneixement.

Adreçat a

BC1, BC2, CEE, CFS, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4

Calendari i horari

  • Les dues sessions es desenvoluparan de dimarts a divendres, durant el període escolar.
  • La visita guiada s’iniciarà a les 9:45 a les Torres de Quart.

Aportacions de l’Ajuntament

  • Educador/a
  • Material didàctic que acompanya a l’activitat i que serà facilitat per les i els instructors durant la primera sessió en l’aula del Centre, perquè puga reproduir-ho i lliurar-ho a l’alumnat participant.

Informació

962084283 – 962082416

Qüestionaris d’avaluació

Qüestionari d’avaluació docent      https://goo.gl/forms/t6N2sKQlN1t4oRpj2

Qüestionari d’avaluació alumnat   https://goo.gl/forms/lcMVWh8jhBIipuPc2

logo Educación, logo Ayuntamiento de Valencia y logo PAM