>>>Recorregut urbà amb perspectiva de gènere: una mirada des de la història
Recorregut urbà amb perspectiva de gènere: una mirada des de la història 2019-07-26T12:19:10+00:00

Project Description

Recorregut urbà amb perspectiva de gènere: una mirada des de la història

Recorregut urbà amb perspectiva de gènere

Foto: Sidharth Bhatia

Descripció

El programa s’enfoca des d’una perspectiva de gènere, i trascendeix la tradicional dicotomia home/dona o masculí/femení. Actualment són moltes, tantes com a persones, les interpretacions i les perspectives que es poden donar en aquest sentit, d’ací la necessitat de reflexionar d’una forma més àmplia sobre les problemàtiques, símbols i interpretacions que traspassen la mera separació binària.

L’activitat es planteja en dues jornades de treball diferenciades:

 • Durant la primera jornada de treball que se celebrarà a la mateixa aula, l’alumnat debatrà de forma lliure sobre una sèrie de conceptes claus, que els ajudaran a asseure les bases de futures reflexions tan pròpies, com les que es realitzaran durant les següents jornades de treball.
 • La segona activitat consistirà en un recorregut per la ciutat en el qual es posarà en pràctica, i a través d’exemples pràctics, tots aquells conceptes debatuts durant la sessió anterior.

Objectius

 • Reflexionar d’una forma àmplia, lliure i significativa sobre els diferents conceptes, símbols, rols, espais, discursos i altres aspectes vinculats a les interpretacions de gènere.
 • Aprendre a entendre els diferents discursos de gènere que operen en el nostre entorn.
 • Conéixer les diferents lluites i accions que centenars de col·lectius han dut a terme a la nostra ciutat i posar-los en relació amb uns altres a escala global.
 • Entendre el nostre cos i reinterpretar-ho com a espai de lluita, reivindicació i canvi, així com posar en pràctica aquest coneixement.

Requisits per a la seua execució

 • La segona sessió és un recorregut per la ciutat de València, sent imprescindible l’autorització paterna/materna, tutor/a legal,  de l’alumnat.
 • A la finalització de cada programa la/el docent responsable del grup, així com l’alumnat participant, emplenaran el qüestionari d’avaluació de qualitat. Aquest qüestionari s’emplena on-line. Els enllaços per al seu emplenament es troben al final de cadascun dels programes recollits en la pàgina de web d’educació.

Adreçat a

BC1, BC2, CEE, CFS, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4

Calendari i horari

 • Les dues sessions es desenvoluparan de dimarts a divendres, durant el període escolar.
 • La visita guiada s’iniciarà a les 9:50 a les Torres de Quart.

Aportacions de l’Ajuntament

 • Educador/a

Informació

962084283 – 962082416

Qüestionaris d’avaluació

Qüestionari d’avaluació docent      https://goo.gl/forms/t6N2sKQlN1t4oRpj2

Qüestionari d’avaluació alumnat   https://goo.gl/forms/lcMVWh8jhBIipuPc2

ODS relacionats amb el programa

logo Educación, logo Ayuntamiento de Valencia y logo PAM