>>Projecte 50/50: Participa en la revolució energètica
Projecte 50/50: Participa en la revolució energètica 2018-09-11T12:01:16+00:00

Project Description

Projecte 50/50: Participa en la revolució energètica

Tots/es a una per la Diversitat

Descripció

Els projectes 50/50 són una eina per a motivar el canvi d’hàbits i modificar la percepció de l’energia com una qüestió llunyana i en la qual hi ha poc marge d’actuació. La filosofia dels projectes 50/50 és establir un benefici directe per al col·lectiu de persones que fan ús d’una instal·lació i que en moltes ocasions no perceben els costos associats al consum d’energia ni són beneficiaris directes dels possibles estalvis. És ideal per a entorns escolars on es pot conscienciar directament a xiquetes i xiquets a primerenques edats.

Objectius

A més dels estalvis directes aconseguits a partir de la gestió eficient dels recursos energètics i l’aigua, el projecte se centra en la conscienciació i sensibilització de l’alumnat, i la generació d’hàbits eficients. I després traslladar aqueixos hàbits d’eficiència tant a la llar de cada alumne/a com a qualsevol altre entorn susceptible.

Adreçat a

EP3, EP4, EP5, EP6

Calendari i Horari

Des d’octubre de 2018 a setembre de 2019. Són sessions d’una (1) hora (una cada mes, aproximadament) durant tots els mesos lectius del curs. Existeixen diverses sessions prèvies i algunes amb posterioritat per a coordinar les dinàmiques i la part econòmica del projecte.

Aportacions de l’Ajuntament

Subvenció de concurrència competitiva als col·legis participants per import del 50% de la quantia de l’estalvi aconseguit en la factura d’aigua i energia (electricitat i gas natural) al llarg de tot el curs.

Observacions

És fonamental que en el col·legi hi haja almenys un/una de responsable que lidere el projecte en cada col·legi i siga referent del mateix per a l’alumnat. De la mateixa manera, és molt important la complicitat i col·laboració del personal d’ajuntament, també a l’hora de proporcionar les dades reals de consum necessaris per al desenvolupament del projecte durant tota la dinàmica.

Informació

Servici de Energies Renovables i Canvi Climàtic

La Data d’inscripció és del 24 de juliol al 12 d’agost i ha de realitzar-se obligatòriament a través del següent enllaç:

https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/WEB_ASSET_1_20180000753297