L’odissea de Pari 2019-07-25T09:50:14+00:00

Project Description

L’odissea de Pari

Xarxa Apuja el To Contra el Racisme

Xarxa socioeducativa en la ciutat de València per a la prevenció de conductes de racisme, xenofòbia i intolerància, des de la promoció de valors cívics de convivència i tolerància i l’aprenentatge d’eines per a la prevenció d’actituds violentes derivades d’actituds racistes.

Tots/es a una per la Diversitat

Descripció

Després de viatjar “Pari” per tot el món, decideix tornar a Xina per a explicar-li a la seua família i amigues/us tot el que ha aprés. A través d’un vídeo es mostrarà el viatge de tornada, en el qual passarà per diferents països per a conéixer més cultures abans d’arribar a la seua llar. En acabar el visionat, mostrarem alguns dels elements culturals que “Pari” ha descobert pel seu camí. D’aquesta forma, podran veure’ls de prop i tocar-los.

Objectius

  • Fomentar la pràctica de valors transmesos en la sessió en la seua vida quotidiana, ressaltant la diferència com un element positiu i enriquidor.
  • Fomentar l’empatia i el respecte com a base per a una bona convivència, combatent prejudicis basats en l’etnocentrisme.

Adreçat a

EP1, EP2

Calendari i Horari

Curs escolar. 1 sesió de 45 minuts.

Aportacions del Ajuntament.

  • Materials.
  • Monitors entitats Jarit i la Casa Gran.

Observacions

La XARXA APUJA EL TO CONTRA EL RACISME

És una xarxa municipal d’entitats socials y centres educatius que treballen conjuntament per acabar amb el racisme i la xenofòbia en l’entorn escolar. Els centres que formen part de la xarxa poden sol·licitar diferents serveis a les entitats com orientació i suport en conflictes o situacions de violència, tallers per a l’alumnat, formació i recursos per al professorat, formació d’agents de convivència i qualsevol activitat que permeta la millora de la convivència així com l’eradicació de conductes racistes i / o discriminatòries als centres.

Si encara no formes part de la xarxa, pots sol·licitar algunes activitats o tallers disponibles per a l’alumnat i conéixer els nostres recursos. D’aquesta manera, a més de les activitats, rebràs informació del funcionament de la Xarxa apuja el to contra el racisme. Des que el centre educatiu passe a formar part de la xarxa, podrem començar a treballar conjuntament en objectius més a llarg termini per a la millora de la convivència en el centre i per a afrontar qualsevol situació de DISCRIMINACIÓ en els centres educatius.

Informació

Servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració

962087471 – 962087430

rstcontraelracismo@valencia.es

RECORDEU QUE TENIM MATERIALS AUDIOVISUALS AL VOSTRE ABAST.

ODS relacionats amb el programa