>>>L’odissea de Pari. Xarxa Apuja el To Contra el Racisme
L’odissea de Pari. Xarxa Apuja el To Contra el Racisme 2018-07-13T11:59:33+00:00

Project Description

L’odissea de Pari. Xarxa Apuja el To Contra el Racisme

Tots/es a una per la Diversitat

Descripció

Després de viatjar “Pari” per tot el món, decideix tornar a Xina per a explicar-li a la seua família i amigues/us tot el que ha aprés. A través d’un vídeo es mostrarà el viatge de tornada, en el qual passarà per diferents països per a conéixer més cultures abans d’arribar a la seua llar. En acabar el visionat, mostrarem alguns dels elements culturals que “Pari” ha descobert pel seu camí. D’aquesta forma, podran veure’ls de prop i tocar-los.

Objectius

  • Fomentar la pràctica de valors transmesos en la sessió en la seua vida quotidiana, ressaltant la diferència com un element positiu i enriquidor.
  • Fomentar l’empatia i el respecte com a base per a una bona convivència, combatent prejudicis basats en l’etnocentrisme.

Adreçat a

EP1, EP2

Calendari i Horari

Curs escolar. 1 sesió de 45 minuts.

Aportacions del Ajuntament.

  • Materials.
  • Monitors entitats Jarit i la Casa Gran.

Observacions

La XARXA APUJA EL TO CONTRA EL RACISME

És una xarxa municipal d’entitats socials y centres educatius que treballen conjuntament per acabar amb el racisme i la xenofòbia en l’entorn escolar. Els centres que formen part de la xarxa poden sol·licitar diferents serveis a les entitats com orientació i suport en conflictes o situacions de violència, tallers per a l’alumnat, formació i recursos per al professorat, formació d’agents de convivència i qualsevol activitat que permeta la millora de la convivència així com l’eradicació de conductes racistes i / o discriminatòries als centres.
Si ENCARA NO formes part de la xarxa, pots sol·licitar una de les activitats o tallers disponibles amb l’alumnat per a centres no inscrits, i conèixer els nostres recursos. D’aquesta manera, a més del taller, rebràs informació del funcionament de la resta de serveis que podràs sol·licitar una vegada inscrit el centre a la xarxa. Des de que el centre educatiu passe a formar part de Xarxa APuja el To, podrem començar a treballar conjuntament en objectius més a llarg termini per a la millora de la convivència en el centre, i per a acabar en aquelles situació de DISCRIMINACIÓ als centres educatius.

Informació

Servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració
962087471-962087430