L’horta i l’aigua 2018-07-10T13:26:06+00:00

Project Description

L’horta i l’aigua

L’horta i l’aigua

Descripció

El programa consisteix en una eixida per l’Horta Nord al llarg del traçat de la línia 3 de metro. Durant l’activitat es realitzaran parades en Almàssera, Albalat dels Sorells i Rafelbunyol. Al llarg de la jornada s’estudiarà el paisatge típic de l’horta valenciana i les transformacions que ha patit, les seues edificacions (barraques i alqueries) i els conreus (vegetals i tarongers), el sistema de sèquies, la vida en l’Horta gràcies a la visita del Museu de l’Horta d’Almàssera, i la historia del trenet (part del traçat del qual aprofiten les línies de metro actuals), posant l’accent en la importància del transport col·lectiu.

També s’analitzarà la problemàtica a la qual s’enfronta l’Horta, tant com a conseqüència dels canvis d’ús del sòl com a causa de la contaminació.

Objectius

  • Posar en valor el patrimoni de l’horta valenciana i la seua importància en la defensa del medi ambient.
  • Analitzar el paisatge de l’horta en funció dels seus cultius i edificacions.
  • Estudiar el sistema de sèquies.
  • Potenciar l’ús del transport públic.

Adreçat a

BC1, BC2, EP6, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4

Calendari i Horari

El programa consistirà en una sessió de 4 hores (de 9.30 a 13.30) en la qual es realitzarà un recorregut a través del trajecte de la línia 3 del metro direcció Rafelbunyol. L’itinerari començarà en la parada d’Albereda amb pauses en Almàssera (amb visita al Museu de l’Horta), Albalat dels Sorells i Rafelbunyol.

Aportacions de l’Ajuntament

Educador/a

Observacions

El cost del desplaçament, bitllet col·lectiu de dia del metro zona AB (incloent el/la monitor/a) i la impressió d’un llibreta per alumne és a càrrec dels centres.

Informació

962084283 – 962082146