>>>L’arròs, un aliment molt saludable
L’arròs, un aliment molt saludable 2017-09-06T15:49:38+00:00

Project Description

L’arròs, un aliment molt saludable

L'arròs, un aliment molt saludable

Foto: Cel Lisboa

Descripció

L’Educació per a la Salut, que té com a objectiu millorar la salut de les persones, pot considerar-se des de dos perspectives; la preventiva i la de promoció de la salut. Proposem conèixer un dels aliments bàsics per a gran part de la humanitat: l’arròs. L’arròs és vida, és l’aliment principal de dos terceres parts de la població del planeta. Es tracta d’un cereal sa i nutritiu i té qualitats que fan que siga ideal en qualsevol tipus de dieta o requeriment nutricional. Pel seu baix contingut en greixos és un aliment excel·lent per a mantindre una bona salut cardiovascular, sempre que no se li incorporen greixos al cuinar-ho. El component majoritari de l’arròs és el midó i, per això, suposa una bona font d’energia. Aporta unes 350 calories per cada 100 grams, un 7 per cent de proteïnes i és ric en vitamines del grup B, si es consumix integral.Tradicionalment, a l’arròs se li lleva el pericarpi del gra (segó), per la qual cosa perd una part dels nutrients que es troba en este component de l’arròs (fibra, vitamines i minerals). Per això és convenient consumir-ho integral. L’arròs ha d’estar present diverses vegades per setmana en una dieta equilibrada, siga com a plat principal o com a guarnició de carns, peix, ous o també es pot prendre com a postres. El cultiu de l’arròs ha sigut tradicionalment tan important a la Comunitat Valenciana que ha influenciat notablement en la seua gastronomia. Per això una gran part dels plats típics valencians tenen en l’arròs un element fonamental. Si algun destaca sens dubte és la paella que es va originar en els arrossars pròxims a l’Albufera.

Objectius

  • Conéixer millor l’arròs, per a despertar actituds i desenvolupar hàbits que conduïsquen a comportaments de vida saludables.
  • Acceptar la salut com un valor fonamental, patrimoni de la comunitat, i prendre part activa en la seua defensa i gestió.
  • Fomentar actituds que contribuïsquen a l’elecció individual d’una dieta equilibrada i saludable.
  • Valorar l’arròs dins de la cultura i la gastronomia valenciana.

Adreçat a

BC1, BC2, CEE, EP1, EP2, EP3, EP4, EP5, EP6, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4, UP

Calendari i Horari.

  • Durant tot el curs escolar.
  • Matins de 10:00 a 13:00 h. Vesprades de 15:00 a 17:00 h.
  • Duració estimada de l’activitat: 1 hora.

Aportacions de l’Ajuntament

  • Difusió.

Observacions

  • El professor/a acompanyarà al grup mentre es realitza l’activitat.
  • El desplaçament anirà a càrrec del centre educatiu.
  • Màxim de participants: 60 persones/ sessió.
  • El museu es troba en el carrer del Rosario, nª 3 de València (tramvia: línia 6 parada Grau-Canyamelar; metro: línia 5, parada Marítim-Serrería).
  • El material es pot descarregar en la pàgina web del Museu de l’Arròs de la Ciutat de València: www.museoarrozvalencia.es

Informació

963676291

Logotipo Museo del Arroz de Valencia