>>>La ruta dels colors: Grafiti i art urbà a València
La ruta dels colors: Grafiti i art urbà a València 2018-07-17T12:43:50+00:00

Project Description

La ruta dels colors: Grafiti i art urbà a València

 La ruta dels colors: Grafiti i art urbà a València

Foto: Joan Banjo

Descripció

A través d’aquest programa treballarem la comprensió de l’Art Urbà i motivarem l’expressió artística en l’alumnat.

Es realitzaran dues sessions: la primera consistirà en una reflexió sobre l’art en general i l’urbà en particular, i la segona en una activitat d’expressió artística a partir de les temàtiques plantejades en la primera sessió.

En la primera sessió, desenvoluparem activitats per a repensar allò que entenem per art, així com per a entendre què és i que expressa l’Art Urbà. Abordarem el street art des d’un punt de vista artístic-tècnic, aprenent a diferenciar les diverses formes de manifestació d’aquest gènere: stencils, tags, murals a aerosol, murals a pinzell, guerrilla del ganchillo i contrapublicidad.
Després d’aquestes activitats realitzarem un recorregut pel centre històric per a conèixer alguns dels punts paradigmàtics d’expressió del street art de la nostra ciutat. El recorregut comença en Guillem de Castro a l’altura de la plaça de Na Jordana, contínua pel carrer NaJordana fins al carrer de la Beneficència, baixant per carrer Corona fins al mercat de MossenSorell i des d’allí pel carrer Dionisio cap al carrer Alt fins a la plaça del Tossal. Finalitzarem la sessió amb una reflexió sobre la validesa d’aquesta tendència com a representació de la nostra realitat contemporània, el paper de l’art, de l’artista, de l’espai públic i la ciutadania dins de la societat postmoderna. A més, els plantejarem a l’alumnat que pensen què expressarien en una obra d’art d’aquest estil i com.

En la segona sessió es realitzarà un treball plàstic entorn de la temàtica que ens ocupa. Per a açò,  ens basarem en alguna de les manifestacions de l’art urbà que hem vist i intentarem reflexionar des de la pràctica, la qual cosa significa intervenir sobre l’espai públic.

Objectius

  • Conèixer algunes de les obres més significatives de l’street art a València.
  • Reconéixer les diferents modalitats de l’art urbà.
  • Plantejar una reflexió sobre la seva significació i actualitat.
  • Participar activament en el procés de permanent reconfiguració de l’espai públic.
  • Estimular l’interés dels/les participants per l’expressió artística urbana.

Adreçat a

BC1, BC2, CFS, EAI, EP5, EP6, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4, UP

Calendari i horari

  • L’itinerari es realitza de dilluns a divendres al llarg del curs escolar.
  • Punt de trobada a Guillem de Castro, encreuament amb Na Jordana a les 9.45. Finalitza el recorregut a la plaça del Tossal.
  • L’activitat es desenvoluparà en 2 sessions: una de 3 hores amb una ruta urbana i una altra de 3 h en l’aula o espai habilitat per a la realització de l’obra artística.

Aportacions de l’Ajuntament

Educador/a

Observacions

Per la natura canviant i efímera de les manifestacions que són objecte del programa, l’itinerari es pot veure sotmés a canvis.

Informació

962084283 – 962082146

logo Educación, logo Ayuntamiento de Valencia y logo PAM