>>>La ruta dels colors: Grafiti i art urbà a València
La ruta dels colors: Grafiti i art urbà a València 2019-01-29T08:31:02+00:00

Project Description

La ruta dels colors: Grafiti i art urbà a València

 La ruta dels colors: Grafiti i art urbà a València

Foto: Joan Banjo

Descripció

A través d’aquest programa treballarem la comprensió de l’Art Urbà i motivarem l’expressió artística en l’alumnat.

Es realitzaran dues sessions: la primera consistirà en una reflexió sobre l’art en general i l’urbà en particular, i la segona en una activitat d’expressió artística a partir de les temàtiques plantejades en la primera sessió.

En la primera sessió, desenvoluparem activitats per a repensar allò que entenem per art, així com per a entendre què és i què expressa l’Art Urbà. Abordarem el street art des d’un punt de vista artístic-tècnic, aprenent a diferenciar les diverses formes de manifestació d’aquest gènere: stencils, tags, murals a aerosol, murals a pinzell, guerrilla del ganxet i contrapublicitat.
Després d’aquestes activitats realitzarem un recorregut pel centre històric per a conèixer alguns dels punts paradigmàtics d’expressió del street art de la nostra ciutat. El recorregut comença en Guillem de Castro, a l’altura de la plaça de Na Jordana, continua pel carrer Na Jordana fins al carrer de la Beneficència, baixant per carrer Corona fins al mercat de Mossén Sorell i, des d’allí, pel carrer Dionisio cap al carrer de Dalt fins a la plaça del Tossal. Finalitzarem la sessió amb una reflexió sobre la validesa d’aquesta tendència com a representació de la nostra realitat contemporània, el paper de l’art, de l’artista, de l’espai públic i la ciutadania dins de la societat postmoderna. A més, els plantejarem a l’alumnat que pensen què expressarien en una obra d’art d’aquest estil i com.

En la segona sessió es realitzarà un treball plàstic entorn a la temàtica que ens ocupa. Per a açò,  ens basarem en alguna de les manifestacions de l’art urbà que hem vist i intentarem reflexionar des de la pràctica, la qual cosa significa intervindre sobre l’espai públic.

Objectius

  • Conèixer algunes de les obres més significatives de l’street art a València.
  • Reconèixer les diferents modalitats de l’art urbà.
  • Plantejar una reflexió sobre la seva significació i actualitat.
  • Participar activament en el procés de permanent reconfiguració de l’espai públic.
  • Estimular l’interés dels/les participants per l’expressió artística urbana.

Adreçat a

BC1, BC2, CFS, EAI, EP5, EP6, ESO1, ESO2, ESO3, ESO4, UP

Calendari i horari

  • L’itinerari es realitza de dilluns a divendres al llarg del curs escolar.
  • Punt de trobada a plaça del Portal Nou (plaça de Na Jordana) encreuament amb  a les 9.45. Finalitza el recorregut a la plaça del Tossal.
  • L’activitat es desenvoluparà en 2 sessions: una de 3 hores amb una ruta urbana i una altra de 3 h en l’aula o espai habilitat per a la realització de l’obra artística.

Aportacions de l’Ajuntament

Educador/a

Observacions

Per la natura canviant i efímera de les manifestacions que són objecte del programa, l’itinerari es pot veure sotmés a canvis.

Informació

962084283 – 962082146

Qüestionaris d’avaluació

Qüestionari d’avaluació docent      https://goo.gl/forms/lup80HK79deyEVkP2

Qüestionari d’avaluació alumnat   https://goo.gl/forms/omYPtyp7vBCzE7Zr2

logo Educación, logo Ayuntamiento de Valencia y logo PAM