Icones Culturals 2019-07-17T11:21:55+00:00

Project Description

Icones Culturals

Xarxa Apuja el To Contra el Racisme

Xarxa socioeducativa en la ciutat de València per a la prevenció de conductes de racisme, xenofòbia i intolerància, des de la promoció de valors cívics de convivència i tolerància i l’aprenentatge d’eines per a la prevenció d’actituds violentes derivades d’actituds racistes

Menjar variat és menjar sa

Descripció

Molts elements culturals del dia a dia, els assumim com a propis, i no som conscients de la història que ens embolica i que ens uneix, havent compartit i mesclat les cultures. Després de dividir la classe en grups, hauran de consensuar i situar cada element en el país on creguen que es troba el seu origen. Una vegada col·locats tots, realitzarem la posada en comú i se sorprendran en adonar-se de les etiquetes i coneixements que establim sense a penes ser conscients d’això.

Objectius

  • Fomentar la pràctica de valors transmesos en la sessió en la seua vida quotidiana, ressaltant la diferència com un element positiu i enriquidor.
  • Fomentar l’empatia i el respecte com a base per a una bona convivència, combatent prejudicis basats en l’etnocentrisme.

Adreçat a

EP4

Calendari i horari

2 sessions de 45 minuts

Aportacions de l’Ajuntament

  • Materials.
  • Monitors entitats Jarit i la Casa Gran.

Observacions

La XARXA APUJA EL TO CONTRA EL RACISME
És una xarxa municipal d’entitats socials y centres educatius que treballen conjuntament per acabar amb el racisme i la xenofòbia en l’entorn escolar. Els centres que formen part de la xarxa poden sol·licitar diferents serveis a les entitats com orientació i suport en conflictes o situacions de violència, tallers per a l’alumnat, formació i recursos per al professorat, formació d’agents de convivència i qualsevol activitat que permeta la millora de la convivència així com l’eradicació de conductes racistes i / o discriminatòries als centres.
Si encara no formes part de la xarxa, pots sol·licitar algunes activitats o tallers disponibles per a l’alumnat i conéixer els nostres recursos. D’aquesta manera, a més de les activitats, rebràs informació del funcionament de la Xarxa apuja el to contra el racisme. Des que el centre educatiu passe a formar part de la xarxa, podrem començar a treballar conjuntament en objectius més a llarg termini per a la millora de la convivència en el centre i per a afrontar qualsevol situació de DISCRIMINACION en els centres educatius.

Informació

Servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració

962087471-962087430

rstcontraelracismo@valencia.es

RECORDEU QUE TENIM MATERIALS AUDIOVISUALS AL VOSTRE ABAST.

 

Logo regidoria de sanitat salut promoció de la salutLogo regidoria de sanitat salut promoció de la salut