>>>Icones Culturals. Xarxa Apuja el To Contra el Racisme
Icones Culturals. Xarxa Apuja el To Contra el Racisme 2018-07-13T08:54:02+00:00

Project Description

Icones Culturals. Xarxa Apuja el To Contra el Racisme

Menjar variat és menjar sa

Descripció

Molts elements culturals del dia a dia, els assumim com a propis, i no som conscients de la història que ens embolica i que ens uneix, havent compartit i mesclat les cultures. Després de dividir la classe en grups, hauran de consensuar i situar cada element en el país on creguen que es troba el seu origen. Una vegada col·locats tots, realitzarem la posada en comú i se sorprendran en adonar-se de les etiquetes i coneixements que establim sense a penes ser conscients d’això.

Objectius

  • Fomentar la pràctica de valors transmesos en la sessió en la seua vida quotidiana, ressaltant la diferència com un element positiu i enriquidor.
  • Fomentar l’empatia i el respecte com a base per a una bona convivència, combatent prejudicis basats en l’etnocentrisme.

Adreçat a

EP3, EP4

Calendari i horari

2 sessions de 45 minuts

Aportacions de l’Ajuntament

  • Materials.
  • Monitors entitats Jarit i la Casa Gran.

Observacions

La XARXA APUJA EL TO CONTRA EL RACISME
És una xarxa municipal d’entitats socials y centres educatius que treballen conjuntament per acabar amb el racisme i la xenofòbia en l’entorn escolar. Els centres que formen part de la xarxa poden sol·licitar diferents serveis a les entitats com orientació i suport en conflictes o situacions de violència, tallers per a l’alumnat, formació i recursos per al professorat, formació d’agents de convivència i qualsevol activitat que permeta la millora de la convivència així com l’eradicació de conductes racistes i / o discriminatòries als centres.
Si ENCARA NO formes part de la xarxa, pots sol·licitar una de les activitats o tallers disponibles amb l’alumnat per a centres no inscrits, i conèixer els nostres recursos. D’aquesta manera, a més del taller, rebràs informació del funcionament de la resta de serveis que podràs sol·licitar una vegada inscrit el centre a la xarxa. Des de que el centre educatiu passe a formar part de Xarxa APuja el To, podrem començar a treballar conjuntament en objectius més a llarg termini per a la millora de la convivència en el centre, i per a acabar en aquelles situació de DISCRIMINACIÓ als centres educatius.

Informació

Servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració
962087471-962087430

Logo regidoria de sanitat salut promoció de la salut