>>>Història en miniatura i “Els orígens de la democràcia: la falange hoplítica atenesa”.
Història en miniatura i “Els orígens de la democràcia: la falange hoplítica atenesa”. 2019-07-19T13:54:11+00:00

Project Description

Història en miniatura i “Els orígens de la democràcia: la falange hoplítica atenesa”

Història en miniatura i la Ruta de la seda

Descripció

L’activitat s’inicia al pati gòtic del Palau dels Marquesos de Malferit, seu de L’Iber, Museu dels Soldatets de Plom, al carrer Cavallers núm. 22 i està composta per una visita guiada i un joc mitjançant el qual s’explicarà l’origen de la democràcia i la seua relació amb la falange atenesa.

Comencem amb la història de l’edifici i del seu entorn, per a després pujar al museu i començar amb el recorregut per la història d’Espanya i del món, de manera que l’alumnat puga comprendre la història d’una manera gràfica i divertida en contemplar els diorames i maquetes que acullen la col·lecció més gran del món de Soldatets de Plom.

Per a l’alumnat entre 6 i 13 anys el joc-taller és: “Història en miniatura i Els orígens de la democràcia: la falange atenesa.” Els alumnes participaran en un divertit jugue-taller al Pati dels Arcs del palau, on aprendran com funcionava la falange hoplítica formant ells mateixos com a autèntics soldats grecs amb escuts de cartó i llances d’espuma.

D’aquesta forma s’explicarà al grup els diferents valors que es desprenien d’aquest tipus de formació militar i com la participació en la defensa de la ciutat va ser l’origen de la institució democràtica.

La democràcia atenesa va nàixer de la voluntat dels ciutadans de les polis de defensar els seus valors a través de la falange atenesa. Els ciutadans, artesans, agricultors, ramaders, que defensaven la seua ciutat, van decidir involucrar-se en la seua gestió i en la creació de les seues lleis enfront de l’aristocràcia.

Aquest taller pretén mostrar com funcionava la falange dels hoplitas, el seu armament les seues formacions, i explicar el funcionament de la democràcia atenesa a través de les seues institucions i la seua evolució històrica.

El grup es dividirà en dos, un realitzarà la visita al museu i l’altre participarà en el taller. Posteriorment s’intercanviaran.

Objectius

 • Conéixer l’origen de la democràcia en l’antiga Grècia.
 • Donar a conéixer nocions bàsiques de formacions i armament del món grec.
 • Aprendre dels valors que cimentaven la falange hoplítica com la solidaritat i l’ajuda entre companys.
 • Conéixer la història de l’entorn del carrer Cavallers, i del Palau del Marqués de Malferit on se situa l’Iber, en concret.
 • Conéixer la Història del món d’una forma visual a través dels diorames que componen l’exposició permanent del museu.
 • Trobar diferents mitjans d’investigar i aprendre Història.
 • Descobrir el món de la miniatura.
 • Fomentar entre la joventut el turisme cultural en la seua pròpia ciutat.
 • Valorar el nostre patrimoni històric-artístic.

Dirigit a

EP3, EP4, EP5, EP6

Calendari i Horari

 • La visita es realitzarà entre Octubre i Desembre de dimecres a divendres.
 • Té una duració aproximada d’hora i mitja.
 • S’inicia a les 10.00 h i a les 11.45 h en el Museu l’Iber. C./ Cavallers, 22.

Aportacions de l’Ajuntament

 • Difusió.

Observacions

 En un mateix dia només podrà realitzar l’activitat un grup que no sobrepasse els 50 alumn@s i necessàriament acompanyats per dos professors/as per a poder desdoblegar el grup.

Informació

L`Iber, Museu dels soldatets de plom.

 info@museoliber.org

963918675