>>>El viatge de Pari. Xarxa Apuja el To contra el Racisme
El viatge de Pari. Xarxa Apuja el To contra el Racisme 2018-07-24T09:39:03+00:00

Project Description

El viatge de Pari. Xarxa Apuja el To contra el Racisme

Menjar variat és menjar sa

Descripció

Utilitzarem un material visual i atractiu per a l’alumnat d’Infantil consistent en un quadern plastificat amb imatges del viatge de Pari, que servirà com a suport mentre s’explica el conte “El viatge de Pari”. Mentres es conta el conte es mostraran diversos pots amb diferents tipus d’arròs, la qual cosa donarà motiu a realitzar una reflexió mitjançant les següents preguntes: En classe som iguals o diferents? Que siguem diferents és bo o és dolent?, Què podem fer per portar-nos millor en classe i en el col·le?
Després d’aquesta xicoteta reflexió es repartiran unes làmines en les quals està dibuixada la silueta de Pari amb l’objectiu que cada alumne i alumna s’acoloreixe a si mateix amb els trets propis. Aquest material es quedarà a l’aula perquè el personal docent puga treballar el tema de la diferència durant el curs.

Objectius

  • Fomentar la pràctica de valors transmesos en la sessió en la seua vida quotidiana, ressaltant la diferència com un element positiu i enriquidor.
  • Fomentar l’empatia i el respecte com a base per a una bona convivència, combatent prejudicis basats en l’etnocentrisme.

Adreçat a

EI3, EI4, EI5

Calendari i horari

  • Curs escolar
  • 1 sessió de 45 minuts

Aportacions de l’Ajuntament

  • Materials.
  • Monitors entitats Jarit i la Casa Gran.

Observacions

La Xarxa Apuja el To contra el Racisme
És una xarxa municipal d’entitats socials y centres educatius que treballen conjuntament per acabar amb el racisme i la xenofòbia en l’entorn escolar. Els centres que formen part de la xarxa poden sol·licitar diferents serveis a les entitats com orientació i suport en conflictes o situacions de violència, tallers per a l’alumnat, formació i recursos per al professorat, formació d’agents de convivència i qualsevol activitat que permeta la millora de la convivència així com l’eradicació de conductes racistes i / o discriminatòries als centres.
Si ENCARA NO formes part de la xarxa, pots sol·licitar una de les activitats o tallers disponibles amb l’alumnat per a centres no inscrits, i conèixer els nostres recursos. D’aquesta manera, a més del taller, rebràs informació del funcionament de la resta de serveis que podràs sol·licitar una vegada inscrit el centre a la xarxa. Des de que el centre educatiu passe a formar part de Xarxa APuja el To, podrem començar a treballar conjuntament en objectius més a llarg termini per a la millora de la convivència en el centre, i per a acabar en aquelles situació de DISCRIMINACIÓ als centres educatius.

Informació

Servici de Cooperación al Desenvolupament i Migració
962087471 y 962087430

Logo regidoria de sanitat salut promoció de la salut