Project Description

El retorn de Pari

Xarxa Apuja el To contra el Racisme

Xarxa socioeducativa en la ciutat de València per a la prevenció de conductes de racisme, xenofòbia i intolerància, des de la promoció de valors cívics de convivència i tolerància i l’aprenentatge d’eines per a la prevenció d’actituds violentes derivades d’actituds racistes

Tots/es a una per la Diversitat

Descripció

L’activitat consisteix en un “contacontes” dinàmic, on utilitzarem un material visual i atractiu per a l’alumnat d’Infantil. Es tracta d’un conte realitzat en làmines, on es representa per imatges la tornada  a casa del nostre personatge, Pari, on  expliquem la seua experiència en alguns països, mostrant a la vegada, elements propis de cada zona, d’esta manera toquem més d’a prop la realitat i aconseguim donar més dinamisme a l’activitat. Després d’una xicoteta reflexió final, pintarem per equips un mural on apareixerà representat el món, així com el recorregut de Pari en el conte. Perquè el mural es quedarà en l’aula i servirà per a afegir al llarg del curs elements culturals dels països visitats.

Objectius

  • Fomentar la responsabilitat individual, perquè els/les menors utilitzen els valors transmesos en la sessió en la seua vida quotidiana.
  • Fomentar l’empatia i el respecte com a base per a una bona convivència.

Adreçat a

EI5

Calendari i Horari

1 sessió de 45 minuts

Aportacions de l’Ajuntament

  • Material
  • Monitores de Jarit i La Casa Grande

Observacions

LA XARXA APUJA EL TO CONTRA EL RACISME

És una xarxa municipal  d’entitats socials  y centres educatius que treballen conjuntament  per acabar amb el racisme i la xenofòbia en l’entorn escolar. Els centres que formen part de la xarxa poden sol·licitar diferents serveis a les entitats com orientació i suport en conflictes o situacions de violència, tallers per a l’alumnat, formació i recursos per al professorat, formació d’agents de convivència i qualsevol activitat que permeta la millora de la convivència així com l’eradicació de conductes racistes i / o discriminatòries als centres.

Si encara no formes part de la xarxa, pots sol·licitar algunes activitats o tallers disponibles per a l’alumnat i conéixer els nostres recursos. D’aquesta manera, a més de les activitats, rebràs informació del funcionament de la Xarxa apuja el to contra el racisme. Des que el centre educatiu passe a formar part de la xarxa, podrem començar a treballar conjuntament en objectius més a llarg termini per a la millora de la convivència en el centre i per a afrontar qualsevol situació de DISCRIMINACIÓ en els centres educatius.

Informació

Servici de Cooperación al Desenvolupament i Migració

962087471 – 962087430

rstcontraelracismo@valencia.es

RECORDEU QUE TENIM MATERIALS AUDIOVISUALS AL VOSTRE ABAST.

ODS relacionats amb el programa