El món en la teua aula 2019-07-17T10:01:52+00:00

Project Description

El món en la teua aula

Xarxa Apuja el To contra el Racisme

Xarxa socioeducativa en la ciutat de València per a la prevenció de conductes de racisme, xenofòbia i intolerància, des de la promoció de valors cívics de convivència i tolerància i l’aprenentatge d’eines per a la prevenció d’actituds violentes derivades d’actituds racistes.

Menjar variat és menjar sa

Descripció

Després de dividir la classe en grups, començarem un joc interactiu compost per nombroses preguntes sobre el nostre món. Algunes de les preguntes del joc donaran motiu a introduir els nostres temes de reflexió. Pretenem avivar la curiositat de l’alumnat sobre altres cultures, trencar amb els estereotips i tòpics que solen perseguir-nos i relacionar elements culturals propis amb els d’altres països.

Objectius

  • Fomentar la pràctica de valors transmesos en la sessió en la seua vida quotidiana, ressaltant la diferència com un element positiu i enriquidor.
  • Fomentar l’empatia i el respecte com a base per a una bona convivència, combatent prejudicis basats en l’etnocentrisme.

Adreçat a

EP6

Calendari i horari

2 sessions de 45 minuts

Aportacions de l’Ajuntament

  • Materials.
  • Monitors entitats Jarit i la Casa Gran.

Observacions

La XARXA APUJA EL TO CONTRA EL RACISME

És una xarxa municipal  d’entitats socials  y centres educatius que treballen conjuntament  per acabar amb el racisme i la xenofòbia en l’entorn escolar. Els centres que formen part de la xarxa poden sol·licitar diferents serveis a les entitats com orientació i suport en conflictes o situacions de violència, tallers per a l’alumnat, formació i recursos per al professorat, formació d’agents de convivència i qualsevol activitat que permeta la millora de la convivència així com l’eradicació de conductes racistes i / o discriminatòries als centres.

Si encara no formes part de la xarxa, pots sol·licitar algunes activitats o tallers disponibles per a l’alumnat i conéixer els nostres recursos. D’aquesta manera, a més de les activitats, rebràs informació del funcionament de la Xarxa apuja el to contra el racisme. Des que el centre educatiu passe a formar part de la xarxa, podrem començar a treballar conjuntament en objectius més a llarg termini per a la millora de la convivència en el centre i per a afrontar qualsevol situació de DISCRIMINACIÓ en els centres educatius.

Informació

Servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració

962087471-962087430

rstcontraelracismo@valencia.es

RECORDEU QUE TENIM MATERIALS AUDIOVISUALS AL VOSTRE ABAST

Logo regidoria de sanitat salut promoció de la salutLogo regidoria de sanitat salut promoció de la salut