>>>El món en la teua aula. Xarxa Apuja el To contra el Racisme
El món en la teua aula. Xarxa Apuja el To contra el Racisme 2018-07-12T13:47:58+00:00

Project Description

El món en la teua aula. Xarxa Apuja el To contra el Racisme

Menjar variat és menjar sa

Descripció

Després de dividir la classe en grups, començarem un joc interactiu compost per nombroses preguntes sobre el nostre món. Algunes de les preguntes del joc donaran motiu a introduir els nostres temes de reflexió. Pretenem avivar la curiositat de l’alumnat sobre altres cultures, trencar amb els estereotips i tòpics que solen perseguir-nos i relacionar elements culturals propis amb els d’altres països.

Objectius

  • Fomentar la pràctica de valors transmesos en la sessió en la seua vida quotidiana, ressaltant la diferència com un element positiu i enriquidor.
  • Fomentar l’empatia i el respecte com a base per a una bona convivència, combatent prejudicis basats en l’etnocentrisme.

Adreçat a

EP5, EP6

Calendari i horari

2 sessions de 45 minuts

Aportacions de l’Ajuntament

  • Materials.
  • Monitors entitats Jarit i la Casa Gran.

Observacions

La XARXA APUJA EL TO CONTRA EL RACISME

És una xarxa municipal  d’entitats socials  y centres educatius que treballen conjuntament  per acabar amb el racisme i la xenofòbia en l’entorn escolar. Els centres que formen part de la xarxa poden sol·licitar diferents serveis a les entitats com orientació i suport en conflictes o situacions de violència, tallers per a l’alumnat, formació i recursos per al professorat, formació d’agents de convivència i qualsevol activitat que permeta la millora de la convivència així com l’eradicació de conductes racistes i / o discriminatòries als centres.

Si ENCARA NO formes part de la xarxa, pots sol·licitar una de les activitats o tallers disponibles amb l’alumnat per a centres no inscrits, i conèixer els nostres recursos. D’aquesta manera, a més del taller, rebràs informació del funcionament de la resta de serveis que podràs sol·licitar una vegada inscrit el centre a la xarxa. Des de que el centre educatiu passe a formar part de Xarxa APuja el To, podrem començar a treballar conjuntament en objectius més a llarg termini per a la millora de la convivència en el centre, i per a acabar en aquelles situació de DISCRIMINACIÓ als centres educatius.

Informació

Servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració
962087471-962087430

Logo regidoria de sanitat salut promoció de la salut