DE-GE-NE-RO 2019-04-01T13:31:47+00:00

Project Description

Residències Artístiques

La Regidoria d’Educació té interés a promoure activitats que involucren a artistes en processos creatius juntament amb col·legis del municipi de València. Per a açò, s’implementaran un total de 9 residències artístiques en 9 centres educatius de la ciutat. En cadascuna d’elles el/la creador/a desenvoluparà un projecte artístic personal en col·laboració amb l’alumnat participant. Es tractarà de projectes innovadors i arrelats en el territori, que evidencien el caràcter processual de la creació contemporània i apoderen l’alumnat i el professorat com a productors/es culturals i no com a “consumidors/es” d’educació o de cultura.

DE-GE-NE-RO

Artista Resident: VIRGINIA GARCIA i ELENA  CADORE

DE-GE-NE-RO és un projecte que sorgeix a partir d’un treball d’investigació sobre els rols socials i les identitats. Amb ell es pretén desenvolupar una reflexió sobre el concepte de gènere, mitjançant la dansa contemporània i la performance com a eines que faciliten als alumns i les alumnes a interpretar i elegir les etiquetes pròpies.
Partint d’imatges publicitàries, analitzarem els atributs assignats al masculí i al femení i qüestionarem el porque d’aquesta realitat, ¿ens agradaria canviar-ho?, ¿com ens agradaria que fóra? Durant el procés s’animarà a tots i totes a experimentar amb els elements d’attrezzo; jugarem a intercanviar-los, barrejar-los i fer combinacions absurdes i impossibles.
Usarem la dansa, la performance i el teatre per a DE-GE-NE-RAR el cos, creant com a producte final, una mostra escènica del treball realitzat a les classes.

Objectius

  • Reflexionar sobre les qualitats atribuïdes al gènere masculí i femení per la societat de consum.
  • Introduir a l’alumnat en el llenguatge corporal de la dansa i la performance com a mitjans d’expressió.
  • Fomentar i facilitar prendre decisions pròpies i el treball en grup.
  • Contribuir a l’enriquiment personal a través de l’ampliació del ventall de possibilitats que suposa ser una xica o un xic.

Adreçat a

EP4, EP5, EP6

Calendari i horari

  • Tercer trimestre.
  • Entre 15 i 20 sessions de treball d’1h 30min cada sessió. L’horari i la distribució del nombre de sessions per setmana es pactaran amb el centre educatiu.

Aportacions de l’Ajuntament

Elements d’attrezzo.

Informació

962084283 – 962084284

Logotipo de la Regidoria de Educación.