>>Canviant el Món quadre per quadre – Taller col·laboratiu de Stop-Motion
Canviant el Món quadre per quadre – Taller col·laboratiu de Stop-Motion 2019-04-02T09:47:04+00:00

Project Description

Residències Artístiques

La Regidoria d’Educació té interès a promoure activitats que involucren a artistes en processos creatius juntament amb col·legis del municipi de València. Per a açò, s’implementaran un total de 9 residències artístiques en 9 centres educatius de la ciutat. En cadascuna d’elles el/la creador/a desenvoluparà un projecte artístic personal en col·laboració amb l’alumnat participant. Es tractarà de projectes innovadors i arrelats en el territori, que evidencien el caràcter processual de la creació contemporània i apoderen l’alumnat i el professorat com a productors/es culturals i no com a “consumidors/es” d’educació o de cultura.

Residencias Artísticas

Canviant el Món quadre per quadre – Taller col·laboratiu de Stop-Motion

Artista Resident: LA COSECHA Producción Audiovisual

El taller col·laboratiu de stop-motion pretenem acostar a les i els participants a la producció de noves plataformes mediàtiques i al seu ús com a ferramentes artístiques.

La idea és difondre, a través de la tècnica de l’animació, una visió de la societat construïda amb la mirada de les xiquetes i els xiquets, discutint temes de gènere, drets fonamentals, memòria, sexualitat, educació, infància, migració, interculturalitat, medi ambient, històries personals, etc.

El stop-motion consisteix a aparençar el moviment d’objectes estàtics per mitjà d’una sèrie d’imatges fixes successives. En aquest taller plantegem la possibilitat de que aprenguen aquesta tècnica d’animació, divertida i senzilla, usant figures creades amb plastilina, dibuixos, expressions corporals i altres materials i tècniques artístiques, adequades a l’argument o missatge que es vulga transmetre.

A través d’aquesta tècnica exploraran i aprendran diferents aspectes del llenguatge audiovisual. Sent aquest un projecte interdisciplinari en què es poden treballar diverses àrees curriculars al mateix temps i on es reforçarà les principals competències bàsiques. Aprendran a treballar de forma col·laborativa i inclusiva en un procés natural i real a l’aula

Objectius

  • Promoure l’ús democràtic de les tecnologies de comunicació audiovisual i l’ús de mitjans artístics com a ferramentes d’expressió.
  • Visibilitzar, conscienciar i treballar sobre les problemàtiques trobades als barris on es troben els centres educatius.
  • Utilitzar l’audiovisual com a ferramenta de canvi i transformació social.
  • Fomentar la creativitat entre els i les participants.
  • Aprendre i practicar aptituds com la direcció, la planificació, la col·laboració, la comunicació i el treball en equip.

Adreçat a

EP1, EP2, EP3, EP4, EP5, EP6, ESO1, ESO2

Calendari i Horari

  • Curs 2018/2019. Tercer trimestre. 2 vegades per setmana.
  • El nombre de sessions i duració de les sessions es decidirà amb el centre.

Aportacions de l’Ajuntament

Equip tècnic necessari per al correcte desenvolupament del projecte.

Informació

962084283-962084284

Logotipo de la Regidoria de Educación.