Campanya “Iaio/a, vull contar-te una cosa” 2019-07-31T09:56:56+00:00

Project Description

Campanya “Iaio/a, vull contar-te una cosa”

Campanya “Iaio/a, vull contar-te una cosa”

Foto: Tiago Muraro

Descripció

La campanya s’emmarca en les múltiples accions que realitza l’Ajuntament de València per a visibilizar i posar en valor la figura de la persona major en diferents àmbits.

Amb este marc, la proposta és la creació d’un certamen de dibuix i relat curt, amb l’objectiu de donar visibilitat i presència a les persones majors en la comunitat educativa. És necessari reconéixer la importància de les persones majors en l’educació i en la societat en general.

Tenint en compte esta premissa, el certamen vol mostrar la importància que tenen els avis i les àvies per als seus néts i nétes en diferents etapes.

La campanya es concreta amb la programació d’un certamen de dibuix i un certamen de relats curts.

La finalitat del certamen és oferir a l’alumnat la possibilitat d’expressar com perceben els seus avis/àvies, en relació amb les seues emocions i sentiments d’una manera original, amb creativitat i imaginació, a través de formes de comunicació artística com són el dibuix i l’escriptura.

Objectius

  • Afavorir l’educació en valors de l’alumnat en relació amb la persona major.
  • Valorar la figura de l’avi i l’àvia a través de la creativitat de cada xiquet/a.
  • Expressar a través d’imatges o relats, què significa i el sentiment que desperta en cada xiquet/xiqueta el seu avi/àvia.
  • Potenciar l’educació emocional.
  • Prendre consciència del significat i del valor que tenen com a avis/àvies per als seus néts i netes.
  • Potenciar l’acostament generacional per mitjà de l’expressió i de compartir sentiments.

Adreçat a

Certamen de dibuix:

CEE, EI3, EI4, EI5, EP1, EP2

Certamen de relats curts:

CEE, EP3, EP4, EP5, EP6

Calendari i horari

El termini d’inscripció començarà el 2 de desembre de 2019 i finalitzarà el 31 de març de 2020. Després d’esta data el Servici de Persones Majors es posarà en contacte amb el centre educatiu, la primera setmana d’abril , per a confirmar-ne la participació en el certamen.

El termini de presentació dels treballs realitzats començarà el 8 de juny i finalitzarà el 12 de juny.

Aportacions de l’Ajuntament

  • Disponibilitat d’un espai expositiu per a mostrar els dibuixos dels / de les participants.
  • Coordinació i difusió. Projectes educatius.
  • Reconeixement per la participació en la campanya.

Observacions

Els treballs presentats seran exposats públicament en la dependència municipal que es designe,  durant la Setmana de les Persones Majors que se celebrarà al mes de novembre 2020.

En cas que el nombre de treballs siga superior a la capacitat d’exposició del lloc triat, es tindrà en compte la selecció de dibuixos i relats realitzada pels centres educatius.

Les bases seran publicades en la pàgina web de Persones Majors http://www.valencia.es/ayuntamiento/majors.nsf  i d’Educació de l’Ajuntament de València http://educacio-valencia.es apartat “Projectes”, i es remetran per correu electrònic a tots els centres educatius de la ciutat de València.

Tramitació de sol·licituds

La sol·licitud de participació en esta campanya s’haurà de tramitar a partir de la publicació oficial de les bases en l’apartat “Campanyes municipals”. Es comunicarà la publicació de les bases per correu electrònic als centres educatius de la ciutat.

PENDENT DE BASES

Informació

Persones Majors: 962 082 411

omam@valencia.es

ODS relacionats amb el programa