Project Description

BALANSIYA, València en l’època islàmica

Balansiya, València en l’època islàmica

Foto: Joan Banjo

Descripció

El programa consisteix en un recorregut pel nucli antic de la ciutat per a donar a conéixer com era València en l’època islàmica. Es visita el traçat urbà que es conserva d’este període, localitzant trams de l’antiga muralla islàmica i torres de defensa. S’analitza la forma de vida de la ciutat, els seus costums i les seues vivendes, en l’època de l’antiga Balansiya.

Durant la visita es farà referència a la influència de la cultura àrab i l’herència rebuda que es reflectix en la nostra gastronomia, agricultura, urbanisme i topònims.

El recorregut comença amb la visita a la Cripta de Sant Vicent, continuant en els Banys de l’Almirall. Coneixerem el funcionament del Tribunal de les Aigües, el seu origen islàmic, i la seua perduració al llarg dels segles i el seu reconeixement com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Objectius

  • Descobrir el traçat musulmà que ha donat origen al casc antic de la nostra ciutat.
  • Aprendre les formes de vida en l’època islàmica.
  • Destacar la importància de la conservació del nostre patrimoni.
  • Valorar el llegat àrab com una de les bases de la nostra cultura.

Requisits per a la seua execució

A la finalització de cada programa la/el docent responsable del grup, així com l’alumnat participant, emplenaran el qüestionari d’avaluació de qualitat. Aquest qüestionari s’emplena on-line. Els enllaços per al seu emplenament es troben al final de cadascun dels programes recollits en la pàgina de web d’educació.

Adreçat a

BC1, BC2, CFS, ESO3, ESO4, UP

Calendari i Horari

  • S’inicia a les 9:50 h. en la Cripta Arqueològica de Sant Vicent.
  • Té una duració aproximada de tres hores i mitja.

Aportacions de l’Ajuntament

  • Educador/a.

Observacions

  • L’activitat serà de grup-aula. En un mateix dia només podrà realitzar l’activitat un grup (màxim 30 alumnes) i necessàriament acompanyats per dos professors/es per a poder desdoblar el grup.
  • En aquest programa es pot accedir a espais (patrimoni històric-artístic) no adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Per a més informació, consultar l’accessibilitat de cada edifici en la pàgina web de l’Ajuntament de València.

Informació

962084283 – 962082146

Qüestionaris d’avaluació

Qüestionari d’avaluació docent       https://goo.gl/forms/XXnmxOQSTxqgILyh1

Qüestionari d’avaluació alumnat    https://goo.gl/forms/CmKXBoHfrINrt4u72

ODS relacionats amb el programa

Ajuntament de València - Regidoria d' Educació