Project Description

Assetjament Escolar I: Prevenció de la violència entre iguals

Taller “Assetjament Escolar I”: Prevenció de la Violència

Descripció

El present taller pretén abordar la problemàtica de l’assetjament escolar d’una forma global amb els centres educatius del municipi de València, oferint un taller impartit per psicòlegs especialitzats recolzats en material audiovisual i jocs (en línia castellana i/o valenciana) que es realitzaran a les aules dels centres educatius.

La prevenció que es durà a terme en el present programa es realitzarà per cicles, amb la intenció d’adaptar les sessions a la població destinatària:

  • En el tram de 2º cicle educatiu de Primària (cursos de 3º i 4º EP), s’ha dissenyat un programa de dues sessions diferents per a previndre la violència i l’assetjament escolar en el col·lectiu de Primària fomentant l’adquisició d’habilitats com l’autonomia i responsabilitat col·lectiva, les pautes per a una bona resolució de conflictes i la gestió emocional.
  • La prevenció que es durà a terme en el tram de 3º cicle educatiu de Primària (cursos de 5é i 6é EP), consta d’un únic taller sobre Assetjament Escolar de dues sessions de 50 minuts (cada sessió) en el qual s’exposarà la problemàtica, les figures principals que intervenen i els seus perfils, comportaments més freqüents i possibles solucions o actuacions des de cadascuna de les figures.

Objectius

  • Ajudar a identificar conductes de maltractament entre iguals en l’àmbit escolar.
  • Oferir alternatives que afavorisquen la convivència entre iguals.
  • Sensibilitzar al grup sobre les conseqüències de l’assetjament escolar i del paper que exercix el grup.
  • Conéixe rcom afrontar una situación d’acaçament.
  • Treballar la problemàtica des de la perspectiva de l’agresor, agresora, víctima i observadors

Adreçat a

EP3, EP4, EP5, EP6

Calendari i horari

  • Al llarg del curs escolar.
  • El taller consta de dos sessions de 50 minuts (cada sessió) que es realitzen a l’aula habitual de l’alumnat, en el centre educatiu sol·licitant en horari a convindre amb la persona responsable del grup.

Aportacions de l’Ajuntament

Especialistes en l’àmbit de la prevenció de la violència cap als/les menors.

Observacions

La Fundació ANAR es compromet a mantindre’s a l’avantguarda en programes educatius de prevenció al maltractament a la infància i adolescència. Per això continua impulsant la participació infantil com un model eficient per a empoderar a xiquets, xiquetes i adolescents a favor de la transformació social.
Cada acció educativa de l’equip de la Fundació ANAR es basa en: el foment de la participació, i la llibertat d’expressió dels participants dels tallers. Es tracta d´una proposta pedagògica que promou activitats estudiantils solidàries, no sols per a atendre necessitats de la comunitat sinó per a millorar l’aprenentatge acadèmic i la formació personal en valors per a la participación ciutadana responsable.

Informació

Fundación ANAR Comunitat Valenciana: valencia@anar.org

Contacte: Beatriz Gil – Ana Sánchez – 96.160.48.33.

ODS relacionats amb el programa