>>>Activitat de sensibilització: Visita vaixell Astral ONGD Proactiva Open Arms ¡Puja a Bord de l’Astral!
Activitat de sensibilització: Visita vaixell Astral ONGD Proactiva Open Arms ¡Puja a Bord de l’Astral! 2018-09-10T12:27:44+00:00

Project Description

Activitat de sensibilització: Visita barco Astral ONGD Proactiva Open Arms

¡Puja a Bord de l’Astral!

Menjar variat és menjar sa

Descripció

Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre. La seua principal missió és rescatar del mar a les persones refugiades que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

El principal objecte de les seues accions és el d’evitar morts i defensar els drets humans al mar. Els seus inicis es remunten a setembre de 2015, quan un professional en l’àmbit del salvament, va posar en marxa una iniciativa personal que es convertiria poc després en l’origen d’aquesta organització.

L’entitat compta des dels seus inicis amb un equip permanent en l’Egeu, així com a la Mediterrània central, on està operant des de juny de 2016, poc temps després que es signés l’acord entre la Unió Europea i Turquia amb la consegüent reactivació de la ruta des de les costes de Líbia.

Proactiva Open Arms ha consolidat la seva presència a la Mediterrània central sota coordinació del cos de guardacostes italians, amb participació permanent i ininterrompuda des de gener de 2016 a bord del Golf Azzurro i, posteriorment, del buc insígnia Open Arms.

Aquesta ONGD no centra únicament la seva missió en els rescats, sinó que va més enllà i es posiciona com una ONGD exemplar pel que fa a comunicació, denúncia i sensibilització de la societat civil.

Seguint el seu lema “només el poble salva el poble”, la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració vol apropar este grup de professionals a la població de València per informar i sensibilitzar, creant consciència ciutadana, sobre aquest tema que és d’actualitat i que cada vegada ens afecta a tots i  totes més, com anem veient amb situacions com l’arribada del vaixell Aquarius al Port de València el passat 17 de juny.

Basant-se en l’experiència prèvia viscuda en els ports del litoral català i balear, l’Ajuntament de València confia que la visita del vaixell Astral a la nostra ciutat seria una molt bona ocasió perquè tota la població (sobretot l’alumnat) puga conèixer de prop el treball dut a terme per esta organització a la Mediterrània.

Objectius

 • Incrementar els coneixements que es tenen sobre Drets Humans
 • Reforçar les capacitats d’incidència de la societat per la defensa dels Drets Humans i Socials
 • Promoure el compliment dels Drets Humans

Adreçat a

ESO1, ESO2, ESO3, ESO4

Calendari i horari

 • La visita al vaixell es realitzarà en horari de matí, durant la setmana del dia 15 al 19 d’octubre 2018.
 • L’activitat té una durada d’hora i mitja.
 • Els horaris d’atenció al grup serà de:
  • 1º passada de 9:30 a 10:45 hores
  • 2º passada de 10:45 a 12:15 hores
  • 3º passada de 12:15 a 13.30 hores
 •  En cada passada podrà accedir un màxim de dos grups-aula, no podent-se superar l’aforament de visitants establit. El nombre total de visitants no serà superior 60 persones en total en cada passada.

Aportacions de l’Ajuntament

Promoció, difusió i gestió del programa educatiu,

Observacions

A causa dels condicionants de desenvolupament de l’activitat, es recomana que en realitzar la sol·licitud de participació el centre indique, en l’apartat de “Observacions”, la seua preferència de dia de visita i horari de la passada. Després de la recepció de les sol·licituds, es procedirà a organitzar el calendari definitiu d’assistència.

Posteriorment s’informarà al centre educatiu el dia i horari de visita d’acord amb les disponibilitats de participació.

Informació

Servici de Cooperació al Desenvolupament i Migració

Ext. 7430 y 7431

Logo regidoria de sanitat salut promoció de la salut